יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, התארח אתמול בישיבת הוועדה הציבורית לבחינת עתיד ענף הביטוח. ניסנקורן תקף את רפורמת ברירת המחדל של אגף שוק ההון ואמר: "לא ברור לי מדוע סלינגר סירבה להורדת תקרת דמי הניהול. אני סקפטי לגבי הצלחת קרן ברירת המחדל. דמי הניהול השערורייתיים ביותר הם אלו שמשלמים הגמלאים – 4,000 שקלים יורדים מהפנסיה שלהם מידי שנה בשל דמי הניהול הגבוהים. זאת טרגדיה שהמפקחת לא עוסקת בה, ואנחנו נמצא את ההזדמנות להכריח אותה לטפל בזה". מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, שמואל סלבין, הוסיף על כך ואמר כי "מדינת ישראל מתנערת מלעסוק בכך, מפני שלגמלאים אין כוח פוליטי או מי שיגן עליהם".
לעודד במגוון כלים
בהתייחסו למשבר הסיעוד אמר ניסנקורן, "הממשלה צריכה לעודד ביטוח סיעודי במגוון כלים – ביטוחים קולקטיבים ארוכי טווח, ביטוח סיעוד ממלכתי, ביטוח סיעודי פרטי, קופות חולים ואג"ח מיועד. אפילו בגישה הקפיטליסטית של ז'בוטינסקי – מרפא הינו באחריות הממשלה". בתגובה אמרה יו"ר אמון הציבור, גלית אבישי, כי "הבעיה האקוטית ביותר בתחום הסיעוד היא הקשיים שמטילות חברות הביטוח על מימוש הפוליסות. מנתונים שאספנו עולה, כי 97% מהתביעות בבתי המשפט בנושאי סיעוד מתקבלות. אני מצפה מההסתדרות להפעיל לחץ על חברות הביטוח בנושא". ניסנקורן השיב, "לממשלה יהיה נוח שנטיל את האחריות על החברות. מי שצריכה לשאת באחריות בכל עולם הסיעוד היא הממשלה". נשיא לשכת סוכני הביטוח, אריה אברמוביץ, סקר את מתווה הלשכה לפתרון משבר הסיעוד הקולקטיבי בקרב גילאי 75 ומעלה. "המתווה שבנינו באמצעות אקטואר, מציע פתרון לכ־ 50 אלף אזרחים בגילאי 75 ומעלה העומדים להיפלט מביטוחי הסיעוד הקבוצתיים. אלה יזכו לפוליסת סיעוד בדמי ביטוח מוזלים ומסובסדים בעלות חודשית של 500 שקל, כרבע מהמחיר אותו הם נדרשים לשלם כיום. גובה הפיצוי החודשי, במקרה בו המבוטח יהפוך לסיעודי, יהיה 3,000 שקלים. סוכני הביטוח
ישווקו את ביטוחי הסיעוד האלו ללא עמלה. סך התקצוב השנתי הנדרש לנושא ב־ 5 השנים הקרובות, הוא 710 מיליון שקלים, ויישאו בו מדינת ישראל וחברות הביטוח", אמר אברמוביץ. ניסנקורן ואברמוביץ סיכמו להיפגש בהמשך ולדון בנושא בהרחבה.

שוכחים את הביטוח הלאומי
בהתייחסו למשבר הפנסיה בישראל אמר יו"ר ההסתדרות, "בכוונתנו לפעול להגדלת ההפרשות לפנסיה ל־ 20.5% בכל המשק. יחד עם זאת, כולם מדברים על משבר הפנסיה, אבל שוכחים את הביטוח הלאומי. ממשלת ישראל חייבת להגדיל את
הקצבאות הנמוכות של ביטוח לאומי". בנוגע לפערי השכר בין גברים לנשים, ניסנקורן ציין כי "נשים מרוויחות פחות מגברים משלוש סיבות עיקריות: חלקיות המשרה, בחירת מקצוע – גברים בוחרים מקצועות מוטי הכנסה ונשים לא, ואי קיום שכר שווה בין עובד לעובדת. אם נוריד את שעות העבודה ל־ 40 שעות שבועיות, מיד נקטין את הפער". בראשות הוועדה הציבורית עומד השר לשעבר, גדעון סער, וחברים בה אברמוביץ, סלבין, אבישי והמפקח על הביטוח לשעבר, רו"ח דורון שורר.