אברמוביץ: "בכנס באילת נתחיל ליישם את פרויקט סוכן הביטוח 2030"

נשיא לשכת סוכני ביטוח בראיון מיוחד לקראת כנס אילת בשבוע הבא: "אנחנו נמצב את סוכן הביטוח כמותג מוביל עם ערך מוסף ללקוח"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ועדה ציבורית שתרכז הלשכה בנושא מניעת סיכונים וקורס ייעודי לסוכנים שיעסקו במהפך מעמד הסוכן ובניהול העסק שלו – אלו יפעלו ביוזמת הלשכה מיד לאחר כנס ביטוח חיים ופנסיה, שיתקיים בשבוע הבא באילת ויתמקד בסוכן המניעתי. "סוכני הביטוח מבינים שהם צריכים להתנהל אחרת אם הם רוצים להצליח בענף הביטוח ההולך ומשתנה. לכן בנינו את המחקר והתכנית היישומית של 'סוכן 2030' אותו מנהל אליעוז רבין", אומר נשיא לשכת סוכני ביטוח, אריה אברמוביץ, בראיון מיוחד למגזין "ביטוח ופיננסים". "עד עכשיו התמקדנו בצד התיאורטי של התכנית, ובכנס אילת נתחיל ביישומה".

לדבריו, הלשכה תפעל לטובת התהליך בשלוש מסגרות. ראשית, הקמת ועדה ציבורית בראשה תעמוד אישיות ציבורית רמת דרג, שתתייעץ עם כל גורמי הביטוח, שרים, ח"כים, מפקחי ביטוח בעבר. "הכול כדי לפתח פתרונות מעשיים לטובת הסוכן, הן מבחינת הרגולציה, החקיקה, חברות הביטוח והסוכנים".

נושא נוסף הוא הסוכן המניעתי. "לאחר הכנס נתחיל במתן השתלמויות וקורסים לסוכנים שיעסקו במהפך במעמד הסוכן והפיכתו לסוכן מניעתי", מסביר אברמוביץ. "הסוכן לא רק ימכור פוליסות אלא יעסוק גם בייעוץ והכוונה למניעת נזקים ואסונות, כלומר – מקרי הביטוח".

לבסוף, תפעל הלשכה גם לטובת ניהול הזמן של הסוכן כעסק. "היום סוכן יכול לשבת שעות עם לקוח אחד ולבסוף לא להרוויח ממנו. ההתנהלות הזאת צריכה להשתנות, והסוכנים ילמדו לנהל את הזמן שלהם ביעילות מקסימלית, גם באמצעות טכנולוגיות מתקדמות".

לעשות בדק בית

כשנשאל נשיא הלשכה מה הוא יכול לומר למי שמתקשים להתפרנס כסוכני ביטוח כבר היום, הוא אומר כי, "אלו שמתקשים כבר היום, חייבים לעשות בדק בית ולראות איפה הם טעו. העולם משתנה – יש היום מגוון טכנולוגיות כמו אינטרנט וסמארטפונים. אם סוכן ממשיך לפעול היום כמו שהוא פעל לפני 10 שנים,

אבמוביץ: "חברות הביטוח לא היו מגיעות למעמדן ללא סוכני הביטוח" | צילום: שלומי יוסף
אברמוביץ: "חברות הביטוח לא היו מגיעות למעמדן ללא הסוכנים" | צילום: שלומי יוסף

 

הוא צריך לבדוק את עצמו. אנחנו כלשכה יכולים לתת לו את הכלים, אבל הוא צריך גם לרצות להשתמש בהם. אם סוכנים מבקשים עדיין חומרים בפקס כי הם לא מסתדרים עם מיילים, ובטח לא עם ווטסאפ, אז יש להם בעיה".

לדברי נשיא הלשכה, הערך המוסף של סוכן הביטוח – זה המוטו שילווה את לשכת סוכני הביטוח במהלך 2016. "אנחנו נמצב את סוכן הביטוח כמותג מוביל עם ערך מוסף ללקוח שלו ולמי שעוסק במקצוע זה. התחלנו בכך באמצעות הקמפיינים ובראשם 'הטובים לביטוח'", מתאר אבמוביץ. "הערך המוסף יהיה זה שהלקוח יבין למה הוא מוכן לשלם על רכישת ביטוח אצל סוכן מאשר בביטוח ישיר. הוא יהיה סוכן אחר – הוא יסייע ללקוח למנוע נזקים ואסונות, הוא ינהל עבורו סיכונים, בביטוח וגם בפיננסים, וילווה אותו בייעוץ אישי ובפתרונות מותאמים".

נושא אחר שמעסיק את סוכני הביטוח בימים אלה הוא שיווק ישיר של חברות הביטוח מעל ראשיהם של הסוכנים. "חברות הביטוח בצמרת הענף לא היו מגיעות למעמדן במשק הישראלי ללא סוכני הביטוח, שהתדפקו מדלת לדלת למכור עבורן ביטוחים", טוען אברמוביץ. "חברות הביטוח צריכות להעריך את זה שסוכן הביטוח הוא זה שהביא אותן לאן שהן הגיעו, וגם אם העולם השתנה, ויש טכנולוגיות מתקדמות יותר, עדיין ניתן לשבת עם הסוכנים ולראות כיצד מייעלים את תזרים ההכנסות יחדיו".

עם זאת, מבקש נשיא הלשכה להדגיש שלא כל חברות הביטוח הן כאלו. "חברות דוגמת 'הכשרה ביטוח' ו'איילון', הן חברות ביטוח הפועלות בשיתוף פעולה מרשים עם סוכני הביטוח גם היום, והביטוח הישיר שלהן הוא בשוליים", אומר. "אנו פונים באופן תדיר לראשי חברות הביטוח ומציעים להתדיין בנושא הזה, לשנות את היחסים בינינו, להוביל את הענף לעתיד טוב יותר. יחד, אני מאמין כי נמצא פתרון שיגשר בין השיווק ישיר ושיווק באמצעות סוכן".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email