כנס הפיננסים הארצי של לשכת סוכני ביטוח, תחת הכותרת "שירות שווה כסף", יתקיים ב־5 בספטמבר 2019 בהיכל התרבות של קריית שדה התעופה. לדברי סו"ב אודי אביטל, יו"ר ועדת הפיננסים בלשכה, נרשמו עד כה קרוב ל־500 משתתפים בהרשמה מראש וביום הכנס יהיו הרבה יותר.
בכנס ישא דברים יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני והממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון ד"ר משה ברקת. ואולם, רוב תכני הכנס הם מקצועיים והם מתמקדים בהגדלת פרנסת הסוכן בדגש על מוצרי הפיננסים שהם עתירי עמלה, לדברי אביטל.

"אנחנו מביאים מוצרים עתירי הכנסה לסוכנים כמו המוצרים האלטרנטיביים, מוצרים שקל למכור אותם, ואין עליהם עודף רגולציה. בזמן שהרגולציה אוכלת כל חלקה טובה בהכנסה שלנו מביטוח, בפיננסים יש פתרון קל, מהיר ואמיתי, הן ללקוח והן לסוכן. כדי להיות במשחק צריך ללמוד וצריך להחליט שאנחנו משתנים – העולם משתנה, אז אנחנו גם צריכים להשתנות – אי אפשר לשבת ולבכות כל היום".
במסגרת הכנס יתקיים פאנל בנושא השירות לסוכן שיורכב כולו מנשים – סמנכ"ליות שירות של בתי ההשקעות, המסלקה הפנסיוניות ורשות המיסים. את השיח תנחה סו"ב שוש כהן, חברת הוועדה.
הפאנל יתקיים לאחר חשיפת תוצאות סקר שביעות הרצון שבוצע בקרב סוכני הלשכה, לגבי השירות שהם מקבלים מהגופים שעוסקים בפיננסים – חברות ביטוח, בתי השקעות ועוד.
לכך תהיה התייחסות של משתתפות הפאנל. משנה למנכ"ל "מיטב דש" רונן טוב, ירצה בנושא השקעות בשוק הגלובלי. הוא יתמקד במה עדיפות ההשקעות בחו"ל על פני השקעות בארץ. סו"ב יוסי ראובן, חבר הוועדה, ירצה על משכנתא ישירה – איך מנצלים אותה לטובת פרנסת הסוכן, "שכן טמון בה רווח כספי גבוה לסוכן הביטוח שייכנס לתחום וכול מה שהוא צריך לעשות זה להעביר ליד," מסביר אביטל; סו"ב אייל רחוביצקי ירצה על "פרישה מעושרת"; הרצאה נוספת יישא היועץ הארגוני יוסי ברק מ"ברק פתרונות פיננסיים" בנושא דיגיטציה ולמה בסוף צריך את הסוכן – השילוב ההיברידי של דיגיטציה ומכירה פנים אל פנים; ואביטל עצמו יסקור את כל מה שקורה בענף הפיננסים הרלבנטי לסוכני הביטוח, על שקיפות החברות ועל השירות שלהן לסוכנים בתחום. הוא יתייחס גם למעמד הסוכן בתחום מבחינה משפטית.
איך הוועדה בראשותך תורמת לזה?
"הוועדה גייסה שמונה יצרנים בתחום המשכנתאות, ההלוואות החברתיות, השקעות בנדל"ן ועוד. היא הביאה מספיק יצרנים ועכשיו צריך להתניע את זה", אומר אביטל ומוסיף: "לצערי, לא כולם מבינים את זה בלשכה, לא מבינים שגם הם צריכים לעבור שינוי. קושרים את תחום הפיננסים לסוכנים הפנסיוניים, אבל דווקא סוכנים שעוסקים בתחום האלמנטרי – להם יש את האינטראקציה הגדולה ביותר והתכופה ביותר עם הלקוחות שלהם ברכב, בדירה, בעסקים.
"כל סוכן אלמנטרי מדבר אישית עם לקוח שלו מינימום פעם בשנה בחידוש. הוא יכול לספר לו שיש מוצר חדש שכדאי לו לשמוע עליו בתחום ההשקעות, להציע לו לקבוע פגישה עם בעל מקצוע בתחום. יש דרכים למי שרוצה ללמוד,
אבל צריך לרצות".
מעבר לחיסכון הפנסיוני
תחום הפיננסים נתפס היום בעיקר בתכנון פרישה?
"אני לא אוהב את המושג תכנון פרישה, אם כבר אז מדובר בתכנון פיננסי למבוטח לאורך חייו, לאו דווקא לפני פרישה; אדם במשך שנות העבודה שלו עובר כל מיני תהפוכות, תנודות. זה לא כמו שהיה פעם אצל הורינו שעובדים 40 שנה באותו מקום עבודה ותמורת שכר לא גבוה, בעיריות בגופים ציבוריים. האנשים שיפרשו בכבוד הם אלה שיצליחו לחסוך במשך שנות העבודה שלהם מעבר לחיסכון הפנסיוני. הבעיה שהם לא מודעים לזה, וכאן תפקידו של סוכן הביטוח. בחיסכון של 300 אלף שקל נוספים הלקוח יוכל להגדיל את הפנסיה שלו ב־1,500 שקל לחודש. זה משמעותי למי שמקבל פנסיה של 3,000 שקל, שזה מי שמרוויח 5,300 שקל לחודש ברוב העבודות בלואו טק.
"בעולמנו הפיננסי יש את עולם הפרישה, את עולם הליווי הפנסיוני ויש את הפתרון ההוליסטי הכולל את עולם הנדל"ן, ירושה, תושבים בעלי שתי אזרחויות, צוואות ומיסוי, אלה הם מקצועות נאמנות ללקוח. כדי להיות נאמן ללקוח הסוכן יצטרך להתפרנס ממקבל השירות ולא מהיצרן, עוד ארוכה הדרך, אך בידינו לקצר אותה", טוען יו"ר הוועדה הפיננסית בלשכה.
כנס הפיננסים הארצי של הלשכה מתקיים זו הפעם הרביעית בלבד, והוא תופס תאוצה מפעם לפעם. הכנס יתקיים כאמור ב־ 4 בספטמבר בהיכל התרבות של קריית שדה התעופה.