אוזן קשבת במשרד לשיוויון חברתי בנושא חוזר צירוף לביטוח לאזרחים ותיקים

במפגש נידנו נושאים כמו חוזר הצירוף ביחס לאזרחים ותיקים, הקושי של סוכני הביטוח מהמגזר הערבי וכן סיוע הלשכה במימוש זכויות; סוכם על שיתוף פעולה וסיוע הדדי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מ"מ נשיא נשיא הלשכה, סו"ב מיכל וינצר; יו"ר הוועדה לבריאות וסיעוד, סו"ב נחמה גולדווסר; יו"ר מחוז השרון ומוביל פרויקט ההתנדבות "גמאני נולדתי לנצח", סו"ב מושיק בן פורת; ולוביסט הלשכה לירן בן הרוש – נפגשו בשבוע שעבר (ד') במשרד לשיוויון חברתי בירושלים בראשות השרה מירב כהן (יש עתיד).

הפגישה התקיימה עם רמ"ט השרה, רותם ארנרייך, והיועצת מקצועית, דניה קאופמן. השרה נכחה בה רק לזמן קצר והביעה בפני החברים את שביעות רצונה משיתוף הפעולה בין הלשכה לבין המשרד. לדברי סו"ב וינצר: "הסברתי על חשיבות סוכן הביטוח, ושהאינטרס הכי גדול של הלקוח הוא סוכן הביטוח. סו"ב בן פורת נתן סקירה על הפרויקט ההתנדבותי שסוכנים רבים לוקחים בו חלק לטובת חולי סרטן; העלינו רעיונות לשיתופי פעולה; ביקשנו וקיבלנו אוזן קשבת לגבי התערבותם בנעשה ברשות שוק ההון לגבי חוזר הצירוף ביחס לאזרחים ותיקים. כמו כן, העלינו את הבעיה בחברה הערבית שסוכני ביטוח נענשים ולא יכולים לבטח בביטוח חובה לקוחות, שסוכנים שלא מהחברה הערבית מבטחים בלי בעיה. הייתה פגישה חשובה ומעניינת וסוכם שנקיים פגישות נוספות לגבי שיתופי פעולה עתידיים".

נציגי הלשכה עם יועצי השרה מירב כהן | צילום: נעה בן פורת

לא באותו הצד

לדברי סו"ב גולדווסר: "הצגנו בפני המשרד לשיוויון חברתי איך לשכת סוכני הביטוח מסייעת למבוטחים לממש את זכויותיהם. העברנו להן את המסר שאנחנו וחברות הביטוח לא באותו צד ולא באותה המשוואה – אנחנו בעד שחברות הביטוח ישלמו כמה שיותר למבוטחים על תביעות כדין. כאנשי מקצוע וגם כמתנדבים אנחנו פועלים למימוש זכויות המבוטחים. בנושא חוזר הצירוף לאזרחים ותיקים, שהוא יוזמה של המשרד עם האוצר, הארתי את עיני היועצות בכך שהגיל לו מיועד חוזר הצירוף הייחודי (67) הוא צעיר מדי, וחבל שלא התייעצו עם הלשכה בנושא זה, כי כסוכנים אנחנו יודעים את הניואנסים בין גיל 65 ל-75. הן מסרו לנו שזו נקודה למחשבה, ואני מקווה שגם יהיה שינוי בעניין. בנוסף, ציינתי את המחסור הכואב בביטוחי סיעוד, שדורש דחיפה של כל הגורמים בממשלה".

סו"ב מושיק בן פורת הוסיף: "סקרתי בפני יועצות השרה את פרויקט ההתנדבות של סוכני הלשכה בתחום חולות וחולי סרטן; הן היו בהלם מההצלחה ומהתגובות שהבאתי בפניהן של חולות שטענו כי הצלנו את חייהן ואת חיי משפחותיהן".

לדבריו, יועצות השרה לשיוויון חברתי ביקשו לבדוק את האפשרות לשלב בפרויקט את המיזם של השרה כהן "הזרקור הפנסיוני": "אמרנו להם שאין אפשרות במסגרת הפרויקט עצמו, אבל נשמח להתגייס בלשכה כדי לסייע להצלחת המיזם של השרה", ציין בן פורת והוסיף כי "במפגש נדונו אפשרויות לשיתוף פעולה וסיוע הדדי בנושאים משיקים למשרד וללשכה המטופלים ברשות שוק ההון".

חוסר במתנדבים

מיזם לשכת סוכני הביטוח "גמאני נולדתי לנצח" (עם העמותות "גמאני" ו"נולדת לנצח", אליו הצטרפו לאחרונה שלוש עמותות נוספות לסיוע לחולות וחולי סרטן) הוקם בידי סו"ב בן פורת לפני שנה. המיזם נועד לסייע לחולות סרטן, לילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם, כדי למצות את זכויותיהם הביטוחיות, וגם מול הביטוח הלאומי. "רק בחודשיים האחרונים טיפלנו בהצלחה ביותר מ-20 חולות וחברי הלשכה המתנדבים הצליחו להוציא עבורן מאות אלפי שקלים מחברות הביטוח על ידי מימוש זכותן לא.כ.ע.", הוא מספר. "אחת מהן קיבלה 177 אלף שקל מחברת הביטוח, שבתחילת הדרך הציעה לה 30 אלף שקל בלבד", מדגים סו"ב בן פורת. "אחת נוספת קיבלה 55 אלף שקל ואחרת 55 אלף שקל. במקרה נוסף, הצלחנו להביא להטסת ילד חולה סרטן ובני משפחתו להשתלה במיאמי, ארה"ב".

סו"ב בן פורת מספר כי קיבל מאם המשפחה תגובה מרגשת במיוחד על הטיפול בה בידי סו"ב יעקב כהן: "תודה מקרב לב על המאמץ שהסתיים בקבלת סכומים לא מבוטלים בחברת הביטוח שלא האמנתי שנצליח לקבל, כיוון שלבני שחלה לא היה כיסוי למקרה של גילוי מחלה קשה. כל השירות שקיבלנו לא עלה לנו כלום והיה ברמה ובמסירות שלא ציפינו; המון תודה עבור עבודת הקודש שלכם", נכתב בתגובת האם.

לדברי סו"ב בן פורת, יש כיום 42 חברי וחברות לשכה מתנדבים בפרויקט: "חסרים לנו מתנדבים כדי שנוכל לטפל בעוד ועוד מקרים המצטברים על שולחננו. אני קורא לכם ולכן להתנדב למיזם", אמר.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email