אחריות חברתית: מגדל תנהל את התיק הפנסיוני על פי תפיסת ESG

החברה מאמצת מדיניות השקעה אחראית ותשים דגש על סביבה, חברה וממשל תאגידי; בעתיד היא תשיק מסלולים יעודיים להשקעות מסוג זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מגדל ביטוח היא החברה הראשונה בארץ שמאמצת מדיניות השקעה אחראית ESG (Environmental, Social and Governance) לניהול כלל תיק ההשקעות. במסגרת זו, מתחייבת החברה לניהול נכסים מתוך אחריות חברתית ותוך הסתכלות על תשואה מותאמת סיכון ארוכת טווח. המדיניות אותה מאמצת מגדל עולה בקנה אחד עם מגמות עולמיות אשר שמות דגש על סביבה, חברה וממשל תאגידי.

"מגדל ביטוח מיישרת קו עם גופי ההשקעה המתקדמים והגדולים בעולם ומאמצת מדיניות של אחריות חברתית בהשקעות", אמר רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח, והוסיף: "מגדל תהיה הגוף הגדול והמשמעותי בישראל שמאמץ מדיניות ברורה וחדה בנושא זה, מתוך הנחה שלגופים כמונו יש אחריות כלפי עתיד ילדינו ולא פחות חשוב, אחריות לשילוב ערכים במרכיב ההשקעות. אנו מאמינים כי מתקיימת קורלציה חיובית ואין סתירה בין חברות והנהלות המיישמות אחריות חברתית אל מול התשואה והביצועים שלהן".

רן עוז | צילום: פזית עוז

במסגרת זו תתבצע בחינה קפדנית של השקעות חדשות והשקעות עבר לאור פרמטרים של ESG, וקיום דיאלוג עם הגופים בהם משקיעה החברה בכדי שיקפידו על מדיניות אחראית וישתפרו בתחום. זאת בניגוד לגישה הפשטנית בהשקעות אחראיות, הנוגעת לציונים, סינון וענישה.

מגדל מתחייבת להפניית למעלה מ-3 מיליארד שקל בשנה מהיקף התיק להשקעות Net Positive, קרי השקעות שלא רק שנמנעות מפגיעה בסביבה או בחברה אלא אף תורמות לשינוי חיובי, ועומדות כמובן בסטנדרטים הרגילים של תשואה מותאמת סיכון. במקביל, תבצע יציאה הדרגתית מהשקעות שאינן תואמות את המדיניות, בקצב של לפחות 10% בשנה. בהמשך אף מתכננת החברה להשיק מסלולי ESG ייעודיים.

הפחתת הסיכון ארוך הטווח

השקעות ESG צוברות תאוצה משמעותית בשנים האחרונות. בשנת 2019, השקעות מוטות ESG במדינות מפותחות הסתכמו בכ-30.7 טריליון דולר וחברות שהיו לגביהן מחלוקות ESG, מחקו 534 מיליארד דולר משווין. קרנות נאמנות וקרנות סל המתמקדות בהשקעות אחראיות גייסו במהלך 2019 כ-21 מיליארד דולר, פי חמישה מהסכום שגייסו בשנת 2018. להשקעות אחראיות גם השפעה ישירה על תשואות: מדד ESG S&P 500 הציג תשואה עודפת של למעלה מ-4.5% בשנת 2019.

אימוץ מדיניות ESG על ידי חברות יכול להביא להפחתת הסיכון ארוך הטווח שלהן. לאורך השנים, חברות שלא נקטו במדיניות ESG ספגו הפסדי תשואה כבדים בעקבות התרחשויות הקשורות לנושא, כמו למשל חברת פולקסווגן שספגה הפסד של 25% בעקבות חשיפת סקנדל פליטת זיהום האוויר במנועי הדיזל; חברת Bausch Health (לשעבר Valeant Pharmaceuticals) שספגה הפסד של למעלה מ-70% לאחר שנחשף כי ניפחה מחירי תרופות; תאגיד BP שספג הפסד של 30% לאחר אסון אוניית הנפט הגדול בהיסטוריה וחברות אחרות.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email