מנכ"ל כלל ביטוח איזי כהן התראיין ל"כלכליסט" לרגל פרויקט 50 המנהלים הטובים של 2014. השנתיים שבהן הוא מנהל את כלל ביטוח, חלק מקבוצת אי.די.בי, היו לא קלות: היא כמעט נמכרה לסינים בעסקה שבוטלה בהוראת הפיקוח על הביטוח; היא נלקחה מידיו של נוחי דנקנר ועברה לניהול בידי נאמן; ומשם התגלגלה לידיהם של בעלי הקונצרן החדשים מוטי בן־ משה ואדוארדו אלשטיין, אבל יש סיכוי סביר שהפיקוח על הביטוח לא יאשר להם להחזיק בחברה.
כרגע מנהל כהן חברה ללא בעלים. כהן, 63, עבד במגדל כמעט 30 שנה ובמשך עשר שנים אף היה מנכ"ל החברה. ב־2008 פרש כדי לנהל את אפריקה ישראל של לב לבייב, בדרכה להסדר החוב, וכעבור ארבע שנים חזר לענף הביטוח והתייצב בראש כלל.
בראיון ל"כלכליסט" טען כהן כי יש עודף רגולציה בענף הביטוח. "במסיבת הפרידה מהמפקח הקודם עודד שריג שאלו אותו 'עודד, כמה חוזרים שלחת?'. הוא אמר: 'אני דווקא יודע לענות. כיהנתי שלוש שנים ורבע ושלחתי 926 חוזרים, שזה חוזר ליום'. יש יותר מדי רגולציה. אנחנו נמצאים בענף שלא מסוגל לעכל את כל זה בבת אחת ולהתאים את עצמו. היה נכון לעשות הפסקה, לתת לחברות זמן לעכל את הפרויקטים הקיימים".
כמו כן, יצא נגד הטענה כי אין תחרות בשוק הפנסיה ונגד הטענה כי דמי הניהול גבוהים מדי. "יש תחרות, ותחרות פרועה. אפילו תחרות מסוכנת. "צריך להבין שבדמי הניהול האלה צריך לשרת את הלקוח 30 שנה. אני מפחד שתהיה פגיעה בשירות אם רמה מינימלית של דמי ניהול לא תישמר. אמרתי לדורית (סלינגר): 'עד עכשיו פיקחת על דמי ניהול מקסימליים, אבל התרחקנו מאוד מזה. שימי עין לאן הגענו'. קרן פנסיה היא מוצר עם רווחיות נמוכה. בינתיים אנחנו מצליחים לתת שירות אבל תוך שנתיים־שלוש, אם דמי הניהול ימשיכו לרדת, נגיע לרמות מסוכנות. הצורך של הצרכן הוא שחברת הביטוח תוכל לשרת אותו. הוא צריך שמישהו יענה לו במוקד".
כהן הדגיש את נחיצותו של סוכן ביטוח בכל הקשור לחיסכון פנסיוני. "אם מסתכלים 20 שנה אחורה ורואים את העלייה הדו־ספרתית בסכומי החיסכון ארוך הטווח, היא רק בזכות הסוכנים שיצרו יותר ביקוש והיענות לצורכי הלקוחות".
על הורדת העמלות לסוכנים ודרישת החזרי עמלות, ענה כהן כי "אני מחזיק מאוד מסוכני הביטוח, אבל סוכן צריך להבין שהעסק צריך להיות לטובת שני הצדדים. סוכן שחושב שרק הוא צריך עמלה והחברה לא חשובה – זה לא לעניין. הרווחיות של כלל בחמש השנים האחרונות היתה נמוכה מאוד, ומצב זה נבע בין היתר מכך ששולמו כאן עמלות יתר. לגבי המהלך האחרון של החזרי עמלות, זה מקובל בענף. רק כלל החריגה בענף. אני אשלם מה שמגיע אבל מה שמגיע לי צריכים להחזיר".
על סוגיית ביטוחי הבריאות אמר כהן כי "ועדת גרמן נתבקשה לטפל ברפואה הציבורית, ולצערי הרב הם טיפלו יתר על המידה ברפואה הפרטית שהיא חלק קטן מאוד מענף הבריאות. אי אפשר לרפא את הרפואה הציבורית דרך הרעת תנאי פעילות הרפואה הפרטית. צריך לטפל ברפואה הציבורית דרך התייעלות בתי החולים ופתיחת שר"פ בבתי חולים בשעות אחר הצהריים, וכן הפיכת בתי החולים לתאגידים עצמאיים".
כשנשאל מדוע מעדיפים סוכני ביטוח למכור כיסויים רחבים בכל הקשור לביטוח בריאות, ענה כהן כי "הם לא רוצים להסביר ביום הדין למה הם מכרו כיסוי מצומצם. נניח שהם מכרו רק ביטוח ניתוח ולא השתלה והמבוטח צריך לעבור השתלה. לך תסביר ללקוח שאין כיסוי".