נשיא הלשכה סו"ב שלמה אייזיק פנה לאחרונה אל עו"ד מיכל כהן, ראש הרשות לתחרות, בבקשה לבחון מחדש מתן רישיונות סוכנויות ביטוח לחברות מקס וישראכרט.
לטענת אייזיק, מאז קיבלו שתי החברות את הרישיונות, התגברו טענות של לקוחות סוכנים על כך שמקס וישראכרט פונות אליהם בהצעות לרכישת ביטוח. אייזיק מדגיש, כי בחלק לא מבוטל מהמקרים "אותן פניות ללקוחות מתבצעות בסמיכות למועד חידוש הביטוח, וכל זאת בלי שידוע ללקוחות כיצד פרטיהם האישיים הגיעו לידיעת מקס וישראכרט".

עוד טוען נשיא הלשכה בהקשר זה: "להערכתי, פעולותיהן המתוארות של מקס וישראכרט נשענות על מקורות המידע שברשותן". אייזיק הציג דוגמה לפיה כאשר לקוח נכנס לאתר חברת ישראכרט, למשל, הוא נדרש באופן אוטומטי לאשר העברת מידע לחברות הקשורות לחברת כרטיסי האשראי, לרבות סוכנות הביטוח שבבעלותה, אולם לא עומדת בפניו הזכות לסרב, אלא רק לאשר או האפשרות ללחוץ על כפתור 'לא עכשיו'. לטענתו, העובדה שזכות הסירוב אינה עומדת לרשות הלקוח היא עד כדי הטעיה.
"מהלך זה, סביר להניח, איפשר (וימשיך לאפשר ככל ולא יטופל) לעשות שימוש במידע הרב שברשותן, ולהזכירנו – מקורו בנתוני הסליקה של הלקוח – והכל מתוך כוונה ליתן בידיהן יתרון משמעותי על השחקנים האחרים בענף הביטוח הפועלים כסוכנים וסוכנויות לביטוח", טוען נשיא הלשכה.
נדרשת התערבות הממונה
אייזיק מזכיר במכתבו את עתירת הלשכה לביה"מ נגד רשות שוק ההון בעניין מתן הרישיון לחברות כרטיסי האשראי. "המחוזי קבע, כי בכל הקשור למאגרי מידע והשימוש בהם, הסמכות היא רשם מאגרי המידע והרשות להגנת הפרטיות".
עוד הזכיר אייזיק, כי במרץ 2021 עודכנה רשימת הגורמים הריכוזיים ואליה נכנסו מקס וישראכרט. "לאחר העדכון ומתן הרישיונות למקס ולישראכרט (וכעת גם לרמי לוי) נדרשת התערבותה המיידית של הממונה על התחרות, ובמחשבה מעמיקה באשר לבחינה מחודשת של מתן הרישיונות לגופים אלו, להשלכות הנוכחיות והצפויות על הפגיעה המשמעותית בציבור, ובכלל בתחרות בענף הביטוח… נוכח שליטתן המוחלטת של החברות המאפשר להן לפתות בהצעות ללקוחות והכל בהיותן חלק מרשימת הגורמים הריכוזיים בישראל".