גם השנה נמצאת איילון ביטוח במקום הראשון בסקר שביעות הרצון הכללית מחברות הביטוח בתחום הפנסיוני עם ציון כולל של 8.18; אחריה נמצאות כלל (7.51), מנורה מבטחים (7.04), הראל (6.95), מגדל (6.42), הפניקס (6.21), אלטשולר שחם (5.54). יש לציין, כי איילון ביטוח נחשבת לחברה קטנה יחסית בתחום הפנסיוני, לכן כלל היא המצטיינת בין החברות הגדולות. לגבי אלטשולר שחם – למעלה מ-58% מהסוכנים ציינו כי השירות שלה לקוי.
תוצאות הסקר של לשכת סוכני הביטוח, שבחן את סקר שביעות רצון הסוכנים מחברות הביטוח בתחום הפנסיוני, התפרסמו היום במסגרת משדר הביטוח הפנסיוני של הלשכה. הסקר, שבוצע על ידי מכון שריד, דירג את רמת השירות של החברות על פי שביעות רצון הסוכנים העובדים עמם, והשתתפו בו 647 סוכנים.

הסקר בחן קריטריונים שונים לצורך מדידת שביעות הרצון של הסוכנים מאיכות השירות של חברות ממשקי העבודה הדיגיטליים, שביעות רצון לפי מחוזות, הערך המוסף של החברה, יחס למסלקה ולתוכנות ניהול, הערך המוסף של הסוכן ללקוחותיו ואילו חברות פחות מומלצות על ידי הסוכנים.
להלן חלק מתוצאות הסקר:
• תהליך ניוד הפוליסות בחברה – במקום הראשון איילון (8.3), במקום האחרון אלטשולר שחם (5.8)
• תהליך ביטול הפוליסה בחברה – במקום הראשון איילון (8.34), במקום האחרון אלטשולר שחם (5.63).
• שקיפות חישוב עמלות – במקום הראשון איילון (8.5), במקום האחרון הפניקס אקסלנס פנסיה וגמל (5.35)
• שיוך ההפקדות לפוליסה- במקום הראשון בשביעות הרצון איילון (8.33), במקום האחרון אלטשולר שחם (5.97).
• משך זמן טיפול בתביעות – במקום הראשון בשביעות הרצון איילון (8.1), במקום האחרון אלטשולר שחם (6.09).
• הוגנות הטיפול בתביעות – במקום הראשון בשביעות הרצון כלל (8.05), במקום האחרון אלטשולר שחם (6.42).
• זמינות עובדי החברה – במקום הראשון בשביעות הרצון איילון (8.64), במקום האחרון אלטשולר שחם (5.51).
• זמינות מנהלי החברה – במקום הראשון בשביעות הרצון איילון (8.29), במקום האחרון אלטשולר שחם (5.13).
• אפשרויות עבודה דיגיטליות מול החברה – במקום הראשון בשביעות הרצון הראל (7.69), במקום האחרון אלטשולר שחם (5.64).
• תמיכת החברה במתן כלים טכנולוגיים – במקום הראשון איילון (7.7), במקום האחרון אלטשולר שחם (4.76)
• בתחום איכות השירות בחברה באופן כללי – במקום הראשון בשביעות הרצון איילון (8.69), במקום האחרון אלטשולר שחם (5.72).
הכי פוגעת בסוכנים
הסקר בדק גם מי הן החברות שהכי פוגעות בסוכנים, בין היתר, על ידי שיווק ישיר ופניה ישירה ללקוחותיהם: במקום הראשון (לרעה) והרחק מהשאר נמצאת הפניקס אקסלנס פנסיה וגמל, ש-78.4% מהסוכנים ציינו כי היא פוגעת בהם; במקום השני נמצאת הראל (44%) ומנורה מבטחים (43.6%). הכשרה ואיילון ביטוח מצטיינות באי עקיפת סוכניהן במכירות ישירות עם 0.4%.
הסוכנים תמיד נחוצים
לסיכום הסקר אמר סו"ב ליאור רוזנפלד, נשיא לשכת סוכני הביטוח: "כמו בכל העולם גם בישראל תוחלת החיים עשתה קפיצה עצומה בעשורים האחרונים. היכולת שלנו לחיות ברווחה, חיים איכותיים וטובים גם אחרי צאתנו לפנסיה תלויה בחיסכון החשוב והגדול ביותר שחסכנו כל ימי חיינו. היום יותר מתמיד, נוכח המגפה ששינתה סדרי עולם, אנחנו מבינים אף יותר את החשיבות. הסוכנים וסוכנות הביטוח הם הראשונים להתאים את החיסכון הפנסיוני לאתגרי העתיד".
אייל פז, יו"ר הוועדה פנסיונית בלשכת סוכני הביטוח: "ב-2019 נרשם גידול של כ-22.7% בנכסי הקרנות החדשות לעומת 2018. בשנתיים האחרונות אנחנו רואים נהירה של הציבור, כולל של הגופים והסוכנים לקרנות הפנסיה תוך ניוד צבירות מביטוחי המנהלים. הרחבת המוצרים הפנסיונים, מעבר הציבור אליהם, הוא הוכחה נוספת לנחיצות הסוכנים והסוכנות ובהיכרותם על המוצרים השונים והתאמתם לציבור".