אייל בן סימון: "הפניקס מרוויחה כי ידעה לבחור את הסוכנים הטובים ביותר"

המשנה למנכ"ל ומנהל תחום ביטוח כללי בחברת הפניקס אמר את הדברים בהתייחסו לרווחיות חברות הביטוח בתחום האלמנטרי. המשנה למנכ"ל מגדל: "החברות לא צריכות להשתולל אלא לתמחר בצורה נכונה יותר"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"חברות הביטוח מרוויחות בשנה אחת ומפסידות בשנה אחרת. בסופו של דבר זה שוק תחרותי. הפניקס, בהשוואה לשוק, לא מפסידה ולאורך שנים מרוויחה כי היא ידעה לבחור את הסוכנים הטובים יותר. מי שיודעת לקחת טכנולוגיה ואקטואריה ולעשות צעד אחד ללא הרפתקאות, יודעת לעשות זאת נכון". כך אמר אייל בן סימון, משנה למנכ"ל ומנהל תחום ביטוח כללי בחברת הפניקס.

בן סימון אמר את הדברים במהלך פאנל על רווחיות חברות הביטוח בתחום האלמנטר, במסגרת כנס עדיף שהתקיים ביום שלישי השבוע. לדברי בן סימון, הרגולציה בביטוח אינה מאוזנת כי "כמעט כל היושבים פה מפוקחים על ידי הפיקוח על הביטוח, שהוא מאוד חזק ועקשן. הפיקוח על השמאים והמוסכים הרבה יותר מאוזן. שם אנשי רשות שוק ההון יושבים על כל מילה ומחשבים כל שקל. פיקוח לא מאוזן יוביל לעליית מחירים", התריע בן סימון. בתשובה לשאלת מנחה הפאנל, יועץ הביטוח האלמנטרי חגי שפירא, כיצד שומרת הפניקס על רווחיות בתחום האלמנטרי לעומת המצב בענף, אמר בן סימון כי "אנחנו באמת עובדים עם סוכנים טובים שמוכרים מוצרים טובים. אין קסמים, יש הרבה עבודה קשה והתמקדות בפרטים הקטנים".

אמיל וינשל, משנה למנכ"ל מגדל ומנהל חטיבת הלקוחות וערוצי ההפצה בחברה, אמר במסגרת רב-השיח, כי המנהלים בחברות הביטוח צריכים להיות יותר ממוקדים ולרתום את הסוכנים אליהם. "יש תנועה של סוכנים ואם הם רוצים לשרוד את העתיד הנראה לעין באתגרים הקיימים, החברות לא צריכות להשתולל אלא לתמחר בצורה נכונה יותר. הרגולציה שתעשה מה שהיא צריכה לעשות, יש חוזרים שהתפרסמו בעיתון ואנחנו עדין לא קיבלנו אותם. זה פופוליזם זול. אנחנו גם בעד לנתק את הקשר עם השמאים והמוסכים. בסופו של דבר, אנחנו הצינור שהציבור נדפק דרכו עם העלייה בעלויות", אמר וינשל. בהתייחסו לרפורמה של רשות שוק ההון בענף ביטוחי החובה לרכב, טען וינשל, שהוא גם יו"ר תאגיד ה"פול", כי "הפול לא יהיה כלי שילחם בסוכנים ולא בחברות. שר האוצר צריך שיעורים בקריאת מאזנים. גם הפיקוח על הביטוח יודע שצריך להסתכל על דברים אחרת. זו הזיה אופטית, אלה לא היו הרווחים מהחיתום אלא השפעות של השקעות שנעשו בשנים עברו. אני סבור שהמחירים לא ירדו ב-40% כפי שהבטיחו באוצר, אלא הם ככל הנראה במגמת עלייה".

אייל בן סימון, משנה למנכ"ל ומנהל תחום ביטוח כללי בחברת הפניקס

הסיכון גדל

יש לציין כי לפני שנה החליטה המפקחת על הביטוח, דורית סלינגר, על הפחתה משמעותית בתעריפי הפול וחייבה את חברות הביטוח למחיר נמוך יותר מתעריפי הפול החל מ-2017. אורי אומיד, מנכ"ל שלמה חברה לביטוח, תקף גם הוא את הרפורמה של האוצר בביטוח החובה. "אנחנו עוברים תהליך מאוד קשה. לוקחים תוצאות עבר ומקרינים לגבי העתיד. האוצר החליט שענף הביטוח הרוויח מיליארד שקל בענף החובה. המיליארד הזה הוא בערך 60%-70% מהרווחיות של כל ענף הביטוח שהגיעו משוק שאינו קיים יותר. אנחנו עוברים תהליך של רגולציה אקטיבית. כל חברה יושבת ונאלצת ליישר קו עם הפרמיה הראויה בעיני הפיקוח על הביטוח", אמר אומיד והוסיף כי "ב-2013 החלטנו להכניס מבטחי משנה לתיק ביטוח החובה. אמרו לי שזו חשיבה מחוץ לקופסה ואני מנהל היטב את העסק שלי. מאז חצי מהענף הצטרף לתהליך. אנחנו נכנסים לתהליך מאוד קשה של שחיקה רגולטורית וחוזרים שמגדילים מאוד את עלויות האחזקה, מצד שני יש לנו את אלמנט הסולבנסי שהוא מאוד מבורך. אנחנו נחלק יותר ויותר מהאחריות הביטוחית שלנו למבטחי משנה", הסביר אומיד.

בתגובה אמר בן סימון כי "התהליך מעיד על גידול הסיכון של המשק הישראלי וזה לא בהכרח חיובי". בהתייחסו לענף ביטוח הדירות ונזקי המים אמר אומיד כי "ענף ביטוחי הדירות הוא ענף לשיפוץ דירות. מעל 60% מהתביעות הולכות לנזקי מים. אנחנו מפסידים על הענף הזה כסף ואני שמח שהולך להיות שינוי. הענף לא יכול להחזיק את ההפסדים. השאלה היא מה הלקוח רוצה לשפץ, קרמיקה או פרקט. לא ידענו לאמוד את הענף הזה וחלק מהסיכון מכרנו לחברות השרברבות, אבל עכשיו בעקבות מה שקורה הם החזירו לנו את הסיכון". "יש מקומות שזיהינו כשל שוק ויש מקומות שלא. זה היה ענף הפסדי לכולם ולכן זה צריך להשתנות", אמר בן סימון. "אם מדברים על ביטוח ישיר בדירות לעומת סוכנים, בסופו של דבר המספרים מראים שסוכנים מוכרים את רוב התחום. זה לא מוצר סטנדרט, והסוכן צריך להסביר למבוטח מה הוא קונה. השוק הזה עדיין נמצא בידי סוכנים. זה מוצר דחיפה ולא מוצר מדף".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email