אייל לפידות מונה לתפקיד מנכ"ל שיכון ובינוי

לפידות עוזב את תפקידו כמנכ"ל הפניקס ביטוח וצפוי לקבל שכר של 10 מיליון שקל בשנה; בהפניקס החלו בהליך איתור מועמדים לתפקיד המנכ"ל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

לאחר תקופה ארוכה של שמועות הודיעה חברת שיכון ובינוי, מקבוצת אריסון, כי דירקטוריון החברה אישר את מינויו של מנכ"ל הפניקס, אייל לפידות, לתפקיד מנכ"ל החברה. לפידות ייכנס לתפקידו החדש ביולי 2019.

לפידות, 54, רו"ח, מכהן כמנכ"ל הפניקס מ־2009 אז נאמד שוויה בכ־1.1 מיליארד שקל, והוא ייזכר כמי שהפך אותה לחברה הרווחית ביותר בענף. שווי השוק שלה מוערך כיום בכ־5.5 מיליארד שקל.

על פי הערכות לפידות צפוי לקבל בשיכון ופיתוח שכר של עשרה מיליון שקל בשנה וכן אופציות ב־44 מיליון שקל. זאת לעומת שכר של כ־3.7 מיליון שקל בשנה שקיבל ב־2018 כמנכ"ל הפניקס, שמוגבלת במסגרת חוק שכר בכירים שחל על מנכ"לים בחברות פיננסיות כמו בנקים וחברות ביטוח.

אייל לפידות | צילום: פביאן קולדורף

על פי החוק שנכנס לתוקפו במארס 2016, מנכ"ל של בנק או חברת ביטוח יכול לקבל שכר מקסימלי של 2.5 מיליון שקל לשנה או פי 35 מהשכר הנמוך ביותר בחברה.

בעקבות הודעת שיכון ובינוי דיווחה הפניקס שלשום לבורסה כי "החברה מודה ללפידות על תרומתו המשמעותית להצלחה ולהישגים חסרי התקדים אליהם הגיעו החברה והפניקס ביטוח תחת ניהולו ומאחלת לו הצלחה רבה בהמשך דרכו. בכוונת דירקטוריון הפניקס ביטוח ודירקטוריון החברה להתחיל בתהליך איתור מחליף ללפידות בתקופה הקרובה".

יו״ר ועד עובדי הפניקס אורן שמידוב, מסר: ״זכיתי להכיר מנכ״ל מקצוען, חריף ורציני שמסתכל בגובה העיניים לחברי הוועד ולעובדים תוך דרישה למצוינות והערכה על הצלחה. זה לא סוד שיחסים בין ועד עובדים להנהלה הם מורכבים ועלולים להיות נפיצים, אבל במקרה של אייל אני יכול לומר בביטחון מלא שהצלחנו לבנות מערכת יחסים מיוחדת ואחרת. אני מאחל לו הצלחה רבה ואין לי ספק שהוא יצעיד את שיכון ובינוי לפסגות חדשות, בדיוק כפי שעשה בהפניקס״.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email