"מאוד הופתעתי מכך שעובדי חברות הביטוח הוגדרו כעובדים חיוניים בתקופת הקורונה ואילו סוכני הביטוח הוחרגו מהגדרה זו. אין הבדל בין עורך דין לסוכן ביטוח שבתקופת הקורונה שניהם מעניקים שירות חיוני לציבור".
כך לדברי ח"כ עודד פורר, יו"ר סיעת ישראל ביתנו ,חבר בוועדת הכספים ויו"ר השדולה למען עסקים קטנים ובינוניים בכנסת, בראיון שקיים עמו העיתונאי יואב אבן, כתב ערוץ 12 לענייני בריאות.

עוד הוסיף ח"כ פורר בנושא זה: "זה קצת אבסורד שמאשרים התקהלויות של עד 10 אנשים, אבל לא מאפשרים לסוכן ביטוח לקבל לקוחות במשרדו; מה אם אני צריך שירות מסוכן הביטוח שלי? יש חובות שהסוכן יכול למלא רק אם הוא נמצא במשרד ולא יכול לטפל בכל דבר ב'זום' או בטלפון. אמרתי בעצמי לד"ר גמזו, שצריך לחבר את חברי קבינט הקורונה לשטח".
כשל של 4 שנים
בהתייחסו לרפורמת ביטוחי הבריאות מ-2016 ולעובדה שהציבור מחויב לפנות רק לרופאים שבהסדר בכל חברה, אמר: "זו תפיסה פסולה. מערכת הבריאות הציבורית טובה אבל יכולה להשתפר רק אם יש לצדה מערכת פרטית שמושכת אותה קדימה.
"יש פה כשל שנמשך 4 שנים", הדגיש, "גם בכך שלא מאפשרים למבוטח באמת לבחור את הרופא שהוא רוצה, וגם בחידוש פוליסת ניתוחים כל שנתיים. אם הייתי יו"ר ועדת הכספים, זה היה אחד הנושאים שהייתי מעלה מידית לדיון. זה לא תפקידה של הממשלה ופקידיה לעסוק בכך. בכל מקרה, כחבר ועדת הכספים, אדאג שיתקיים דיון בנושא בוועדה. צריך להפחית את הרגולציה וזה אחד הדברים בחוק ההסדרים שצריך לעסוק בו".
עובד חיוני
יו"ר ועדת חוק חוקה ומשפט בכנסת ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה) התראיין גם הוא עם יואב אבן והדגיש כי הוא וחבריו נמצאים בקשר הדוק עם ראשי לשכת סוכני הביטוח: "עזרנו להם הרבה מאוד במקרים רבים, עוד מימי הממונה הקודמת".
לשאלת המראיין לגבי סוגיית הרופאים שבהסדר במסגרת הרפורמה של 2016, אמר ח"כ אשר: "אינני מכיר את הסוגיה; זה לא עלה על סדר היום. נבדוק, ואם צריך לאזן דברים נדאג לכך".
לגבי סוגיית מעמדם של סוכני הביטוח בתקופת הקורונה אמר ח"כ אשר: "נלחמנו עבור הגדרתם כעובדים חיוניים במסגרת החקיקה. זה לא צלח בשבוע שעבר. זה הולך להצליח בימים הקרובים".