בית ההשקעות אלטשולר שחם ינפיק בבורסה בתל אביב את חברת הגמל והפנסיה שלו בחודשים הקרובים. שווי החברה לא פורסם והיא נמצאת כרגע בהכנת תשקיף, אך לדברי יאיר לוינשטיין, מנכ"ל אלטשולר שחם גמל ופנסיה, יונפקו 25% מאחזקות החברה וההנפקה תתבסס על דו"חות הרבעון הראשון של 2019.
פעילות הגמל וההשתלמות של החברה היא הגדולה בישראל; בסוף פברואר ניהלה החברה 81 מיליארד שקל בגמל והשתלמות ועוד כ־4 מיליארד שקל בפנסיה. את שנת 2018 סיימה אלטשולר שחם גמל ופנסיה ברווח בסך 40 מיליון שקל. מניות אלטשולר שחם גמל ופנסיה נמצאות בידי בית ההשקעות אלטשולר שחם (61.75%), ופרפקט שוקי הון (38.25%), שמוחזקת בידי יאיר לוינשטיין (50.33%) ואלטשולר שחם.

אופציות לכל העובדים
לוינשטיין, מנכ"ל ושותף באלטשולר שחם גמל ופנסיה, פנה היום במכתב לעובדי החברה בו נכתב: "בשנים האחרונות הובלנו יחדיו מהלכים גדולים ששינו את פני השוק כפי שאנו מכירים אותו, ביניהם קופת גמל להשקעה, תוכנית חיסכון לכל ילד, רפורמת קרנות הפנסיה הנבחרות של משרד האוצר וגיוסי ענק שהביאו אותנו להיות חברת הגמל וההשתלמות הגדולה בישראל, המנהלת כספיהם של כמיליון וחצי לקוחות.
"בהמשך להצלחות אלו, ברצוננו לעדכנכם כי החלטנו לבחון אפשרות להנפקה של מניות חברת הגמל והפנסיה בבורסת תל אביב. חשוב לציין, כי יחד עם רן וגלעד נמשיך לשלוט בחברה ולנהל אותה. "אנחנו רואים בכם, עובדי אלטשולר שחם, חלק אינטגרלי מהצלחתנו וכפועל יוצא מכך במידה ואכן ההנפקה תתקיים כמתוכנן, יחולקו אופציות לכלל העובדים בהתאם לתכנית אופציות שתקבע. נמשיך לעדכן אתכם בהתפתחויות, בהתאם לכללי הרגולציה של רשות ניירות הערך ונציין כי עד למועד מכתבנו זה אין כל ודאות ביחס למועד ההנפקה או ביצועה".
בשיחה עם "ביטוח ופיננסים", הוסיף לוישטיין: "ההנפקה היא החלטה אסטרטגית; אנו נמצאים בנקודת זמן בהתפתחות החברה לאחר צמיחה מאוד גדולה ולקראת צמיחה גדולה. בנקודה זאת חשבנו לשתף את העובדים שלנו בהצלחה שהם חלק ממנה, ואת הציבור. להראות גם לעובדים וגם ללקוחות שאנחנו נשארים פה לטווח ארוך. חשוב שיהיו חברות טובות ומעניקות ערך למשקיעים בבורסה, ואנחנו סבורים שאנחנו כאלה".
הרבה חברות בחרו בנו כקרן נבחרת
אלטשולר שחם היא אחת מארבע הקרנות הנבחרות (קרנות ברירת מחדל) בידי המדינה לניהול קרן פנסיה בדמי ניהול מוזלים במיוחד. ב־31 במרץ 2019 הסתיימו הסדרי הפנסיה הקיימים לעובדים בארגונים השונים, והמעסיקים נדרשו לבחור בקרן חדשה בהליכים שנדרשו מהם על ידי רשות שוק ההון. זו הייתה ההזדמנות של הקרנות הנבחרות להיכנס לחברות ולגייס מסות של עובדים כדי להצדיק את קיומן.
"הרבה חברות בחרו בקרן של אלטשולר כקרן הנבחרת שלהן, מצטרפים אלפים בכל חודש. החברות שהודיעו על כוונתן לשים אותנו כקרן הנבחרת מעסיקות כ־400־500 אלף עובדים. זה חלק מהפוטנציאל של הצמיחה שלנו קדימה. צריך לזכור, שרוב החברות יפעילו את הקרן על משכורת אפריל שתינתן במאי", ציין לווינשטיין.