"אל תתחפשו לרופאים ואל תניחו הנחות שהצד השני יודע", אמר עו"ד ג'ון גבע, היועץ המשפטי לחברי הלשכה במחוזות תל אביב ירושלים והשרון, בפתח הרצאתו על חיתום ותיעוד נסיעות לחו"ל, בכנס הבריאות של הלשכה. לדבריו, מדובר בנושא חשוב ביותר משום שלסוכני ביטוח יש מחויבות לתיעוד ובקרה של הקשר עם המבוטח במכירת הפוליסה, וגם חובה לשמור על תיעוד השיחות במשך שנים.
עו"ד גבע הביא דוגמה לכך שסוכן ביטוח אסור לו להניח הנחות בהתבסס על הידע הרפואי האישי שלו. "בשאלון הצהרת הבריאות למבוטח יש שאלה – האם סבלת או הנך סובל מבעיה כלשהי בתחום הנשימה? המבוטח ענה לסוכן – כן. מה הבעיה? שאל הסוכן. יש לי אסטמה, ענה המבוטח. הסוכן בתגובה – אסטמה זו לא מחלה, גם לי יש מחלה ומתקן את התשובה בטופס ל'לא'. וכמו בחוקי מרפי, עבר אותו מבוטח התקף אסטמה חריף שפגע בשריר הלב שלו והחברה כמובן סירבה לשלם משום שבטופס היה רשום שאין לו בעיה בדרכי הנשימה". לדברי עו"ד גבע המקרה הגיע לבית המשפט. "למה אתה מניח הנחות? תן למבוטח לענות, ואל תענו במקומו", סיכם גבע את העניין.

בדוגמה אחרת סיפר גבע "שלקראת הליך תביעה נגד חברת הביטוח, שאל המבוטח האם כדאי לו לתבוע עכשיו. הסוכן אמר למבוטח שלו: 'יש לנו זמן, שכן יש התיישנות רק לאחר 7 שנים'". על כך הגיב גבע "מה אתה מתנדב לתת תשובה בנושא הזה? שיתייעץ עם עו"ד".
נושא נוסף אליו התייחס עו"ד ג'ון גבע הוא מצב בו מבוטח מגלה לסוכן שלו מידע ומבקש ממנו שלא לגלות אותו לחברת הביטוח. "על פי החוק סוכן הביטוח הוא שליח של חברת הביטוח. הסוכן בבעיה, כי בכל מקרה, גם אם יעביר את המידע לחברה וגם אם לא, הוא יצא לא בסדר", מציין גבע, שממליץ כי בכל מקרה שמובא אל הסוכן מידע, שיכול להשפיע על הפוליסה, עליו ליידע את חברת הביטוח: "כי על פי החוק – שלוחו=כמותו ולכן החברה כבר נחשבת כיודעת". הסביר עו"ד גבע.