חלפה שנה מאז הופרדו לימודי הרישיון לסוכן ביטוח שהועברו לחברת BDO, להכשרות וההשתלמויות המקצועיות לטובת חברי הלשכה, שהמשיכו להיות מרוכזים בידי הלשכה. לטובת הנושא הוחלף גם שמה של "המכללה לביטוח ופיננסים" ל"מרכז ההכשרה ללימוד מקצועות הביטוח". לאחר שנה, שהייתה שונה מתמיד גם בגלל מגפת הקורונה, שוחחנו עם סו"ב חוה פרידמן וינרב, C.L.U ,MDRT, יו"ר המרכז, שכיהנה קודם לכן בתפקיד יו"ר המכללה.
"כבר בתחילת הקדנציה החלטנו בישיבת המועצה הארצית בה אני חברה כי עלינו לשנות כיוון ולצאת לדרך חדשה, דרך שתתמקד בלהעשיר את הסוכנים חברי הלשכה בידע ומקצועיות, ולהיפרד מהחלק של הכשרה ולימוד סוכנים לקבלת רישיון סוכן", היא מספרת ומוסיפה: "אנו לשכת סוכני הביטוח ועלינו להתמקד בחברים שכולם בעלי רישיון, לסייע להם להתמקצע ולהביא אותם למצב שבו הם שולטים בתחום, מכירים היטב את הפוליסות המוצעות על ידי חברות הביטוח, בכל התחומים, וגם מנהלים את העבודה בצורה המיטבית עבורם ועבור הלקוחות. הלימוד לקבלת רישיון סוכן ביטוח הועבר למכללת BDO ואנו, במרכז ההכשרה, עוסקים במקצוענות סוכני הביטוח בעלי רשיון סוכן".

איך נבחר השם החדש?
"השם נבחר בקפידה רבה; הועלו הצעות רבות ומגוונות ולבסוף נבחר השם שהולם יותר מכל את מטרת המרכז; המרכז הוא לב לבה של לשכת סוכני הביטוח בהעשרה מקצועית לחברינו. אנו סוכני הביטוח מחויבים בראש ובראשונה לעצמנו, אך גם לקהל לקוחותינו – להיות במרכז העניינים, ללמוד, להתמקצע, ולתת למבוטחים שלנו – ידע, נשמה, ומקצוענות ללא פשרות".
מה השתנה בעצם לעומת ההכשרות שנתנו במסגרת המכללה?
"קומת המכללה לשעבר הושכרה ל-BDO. התחלנו את השנה עם תכניות רבות, לקורסים סדנאות והשתלמויות בכיתת 'ערבה', שהועמדה לרשותנו – כיתה ל-30 משתתפים, אינטימית כמעט ברמה של אחד על אחד. אבל בגלל משבר הקורונה הבנו מהר מאוד שעלינו לחשב מסלול מחדש וכך יצאנו לדרך עם מפגשי "זום". למדנו ולימדנו את רזי הזום והחלטנו על השתלמויות מקצועיות בימים ושעות קבועות.
"בהשתלמויות הראשונות לחברי הלשכה, פשוט לימדנו אותם איך להשתמש בזום הן כצופים וגם בניהול פגישות מרחוק שהסוכנים אמורים לקיים עם לקוחותיהם .
"לטובת ההשתלמויות, חיפשנו את מיטב המרצים; הלשכה מאפשרת לנו שימוש במשאביה כדי שנוכל לקיים את מגוון הפעילות של מרכז ההכשרה. הצלחנו לצאת לדרך החדשה בעזרת עובדי הלשכה המסורים שהעמידו לרשותנו את טכנולוגיית הזום, את דף הפייסבוק – ההרצאות בחלקן מוקלטות ומשודרות דרך דף הפייסבוק של מרכז ההכשרה; סוכן שלא מצליח להתחבר לשעת השידור, יכול לצפות שוב ושוב בהרצאה שעניינה אותו, ובשעה שנוחה לו. למדנו לשמור את ההרצאות כולן בדף הפייסבוק והן עומדות לרשות הסוכנים ללא תשלום".
כמה השתלמויות קיימתם?
"מידי שבוע מתקיים לפחות מפגש זום אחד ללא תמורה כאמור, כשירות לחברינו הסוכנים חברי הלשכה. אני כיו"ר המרכז רואה חשיבות רבה בתרומת הלשכה למקצוענות חבריה ולכן אני עושה את המירב כדי להביא מרצים ונושאים מגוונים כל האפשר, קשובה לרחשי השוק ומנסה להנגיש ככל האפשר את הידע והמקצוענות לסוכנים. הלוא הלשכה קיימת בעיקר כדי לתת ערך מוסף לסוכנים.
"בשנה זו העבודה הייתה רבה מתמיד ובתנאים מאתגרים ופחות נוחים כאשר בחלק ניכר מן הזמן עבדנו מהבית; למרות זאת, קיימנו מעל 50 מפגשי זום מקצועיים בנושאים רבים בהם אלפי סוכנים לקחו חלק.
"למרות התקופה הקשה, וכבר עברנו תקופות קשות בענף הביטוח – אנחנו חייבים להמציא עצמנו מחדש, לצלול כאשר קשה ולהרים את הראש בכל פעם מחדש. והכי חשוב – כולנו חייבים ללמוד ולהתמקצע – שום מוקדן אינו יכול להשתוות למקצוענות, לידע ולרצון שלנו לסייע למבוטחים שלנו.
"במפגשים הראשונים שקיימנו אירחנו את יועצי הלשכה; כל יועץ התמקד בתחום שלו וסיפר איך יוכל לתרום לחברים, כולל פגישת יעוץ אחת חינם".
להכיר את הנפשות הפועלות
אנו מקפידים להזמין אלינו את ראשי האגפים בחברות הביטוח תוך מטרה שכל סוכן יכיר גם את הנפשות הפועלות ובעיקר את התוכניות של כל חברות הביטוח. זו גם הזדמנות לשאול שאלות, לבצע השוואות ולהתעמק בתנאי הפוליסות השונות.
יש לך דוגמאות להשתלמויות מעניינות?
בתקופת השטפונות ארחנו את סו"ב קטיה שוורצמן; ארחנו את אלון מעברי מפספורטכארד שהסביר על פוליסת נסיעה לחו"ל שהשיקה החברה בתקופת הקורונה; אורית קרמר, משנה מנכ"ל מנורה הציגה את פוליסת מחלות קשות החדשה של החברה; השופט בדימוס אשר ארבל העביר הרצאה בנושא תאונות דרכים; קובי יתח, רו"ח אורנה צח גלרט בנושא ביטוח לאומי; הוועדה הטכנולוגית הציגה את חידושי הטכנולוגיה, ועוד ועוד".
בזכות עובדי הלשכה
"אני מודה למרצים הרבים שתרמו מהידע המקצועי שלהם ומזמנם לטובת הרצאות אלו, לדבי מורנו מנהלת מרכז ההכשרה, למוטי ארבל, מנכ"ל הלשכה, לנעם, לשי בלייך, למיכל ולסו"ב ליאור רוזנפלד נשיא הלשכה שתמך ועודד מפגשים אלו. כולם העמידו לרשותנו את משאבי הלשכה ונרתמו לסייע בתיאומים ובהפקות הרבות, למרות הקשיים ולמרות המגבלות הצלחנו ועל כך תודה לכם כולכם.
"אנו פתוחים וקשובים להאזין לבקשות הסוכנים. נשמח לקבל המלצות על מרצים ונושאים נוספים המעניינים אתכם. כל שעליכם לעשות הוא רק לפנות אלינו; אנו כאן בשבילכם ועבורכם להעשיר הידע ולהעמיק המקצועיות של כולנו. הערך המוסף שאנו מעניקים למבוטחים שלנו הוא ידע ומקצוענות. אנחנו חייבים להשתנות ולהתאים עצמנו לתקופה החדשה", סיכמה פרידמן את דבריה.