אריה אברמוביץ: "נפעל להחזרת החסכון ההוני לציבור"

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"החזרת החיסכון ההוני לציבור היא אחד המהלכים המרכזיים שאנו מתכננים לתקופה הקרובה. לחוסך יש זכות להחליט כיצד למשוך את כספו. אני קורא לפעול להקצאת אג"ח מיועדות, הניתנות כיום לקרנות הפנסיה, גם למוצרים נוספים, ולהחיל את ההטבה אף על ביטוחי מנהלים. בנוסף, יש לאפשר לחוסכים לנייד כספים, שכן המצב הקיים, שלפיו חוסכים מנועים לנייד את עצמם מקופה לקופה אינו הגיוני",

כך אמר השבוע נשיא הלשכה אריה אברמוביץ בכנס "מתכננים עתיד" שערך בית ההשקעות פסגות בשיתוף עדיף. אברמוביץ נגע בדבריו גם בטיוטת חוזר האוצר שפורסמה באחרונה, המאפשרת לגורמים חיצוניים, שאינם בעלי רישיון ליצור לידים לשיווק ביטוח, וטען שכל ניסיון לאפשר לגורמים שאינם מוסמכים לשווק ביטוח, הוא פסול ומהווה עבירה על החוק.

אברמוביץ התייחס להקמת חברת ביטוח על ידי פסגות ואמר כי "הסוכנים מקבלים את הדבר בברכה. אני קורא לחברות הביטוח להישאר בגדר יצרניות בלבד ולהפקיד את השיווק בידי הגורמים המוסמכים, כלומר סוכני הביטוח. הסוכנים הם המשווקים הטובים ביותר הקיימים. נעשה ככל יכולתנו כדי למנוע מהחברות למכור ללא סוכני הביטוח, ואף בתנאים מועדפים".

על הביקורת המושמעת כלפי סוכני הביטוח בנוגע לדמי הניהול, ציין אברמוביץ כי הוועדה הפנסיונית בלשכה פועלת לגיבוש מודל תגמול שונה לסוכני הביטוח המנותק מדמי הניהול. "יש ליצור מודל תגמול אחר. אני קורא לסוכנים להפסיק לדבר על דמי הניהול, אלא על היכולות שלנו לאורך ציר הפנסיה".

נשיא הלשכה התייחס לשינויים בענף המחייבים גם את סוכן הביטוח להתאים את עצמו ולגלות יכולות טכנולוגיות גבוהות מבעבר. לצורך כך, סיפר אברמוביץ, הקימה הלשכה את הוועדה הטכנולוגית, בראשותו של הסוכן ראובן רפ.

לדברי אברמוביץ, "סוכן העתיד יהיה חייב להקיף את המבוטח במוצרים פיננסיים, המהווים עבורו כר פעילות נרחב". אברמוביץ התייחס גם לפעילות הלשכה לשיפור תדמית הסוכן וציין את לוח השנה הייחודי המתוכנן, אשר ישלב מסרים אודות הערך המוסף של סוכן הביטוח, כל זאת כחלק משיפור תדמיתו של הסוכן. בנוגע לרפורמת הבריאות, אמר נשיא הלשכה כי במתכונתה הנוכחית, היא עלולה לפגוע באיכות ובטיב השירות לאזרח ביחס לפוליסות הקיימות.

הוא הוסיף כי "הלשכה תומכת בשיפור הצעדים הרפואיים לאזרח, אבל מצב שבו האזרח ייאלץ לשלם השתתפות עצמית גבוהה מהווה פגיעה בשירותים הרפואיים הניתנים כיום בפוליסות. הודות לשיווק הפוליסות על ידי הסוכנים, היחידים המכירים את צורכי הלקוח ומעניקים ליווי בלתי מתפשר, ניצלו חיי אדם. אין ספק כי נוכחותו של נציג מקצועי מטעם הסוכנים בוועדת גרמן היה תור ליצירת מוצר ביטוחי הולם לצורכי הציבור".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email