ביה"מ המחוזי דחה תביעת צפריר נגד רוזנפלד: תתברר בביה"ד של הלשכה

השופט גונטובניק צידד בעמדת רוזנפלד; גורמים בהנהגת הלשכה: "אנחנו שמחים שהצדק יצא לאור"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

בית המשפט המחוזי בתל אביב בראשות השופט גרשון גונטובניק, דחה בתחילת השבוע את תביעת סו"ב אורי צפריר, יו"ר ועדת תקנון של הלשכה, נגד נשיא הלשכה סו"ב ליאור רוזנפלד. צפריר פנה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בבקשה למתן צו מניעה קבוע האוסר על חברי בית הדין הארצי של הלשכה לתת החלטה בעתירתו של נשיא הלשכה נגדו. צפריר אף ביקש מבית המשפט לאסור על חברי בית הדין להוציא צווים הנוגעים לאסיפות של מוסדות הלשכה בכלל ושל המועצה הארצית בפרט, וכן למנוע מהם מלדון או להתערב במחלוקות בעלות אופי מנהלי.

השופט הציע לצפריר למצות את טענותיו בפני הגורמים המוסמכים בלשכת סוכני ביטוח, נוכח קיומה של אפשרות ערעור המוסדרת בתקנון. לאחר התייעצות עם עורכי דינו, קיבל צפריר את הצעת השופט.

מימין: צפריר ורוזנפלד | צילום: באדיבות הלשכה

בפסיקתו, צידד השופט בעמדת רוזנפלד כשקבע כי רק לבית הדין של הלשכה יש סמכות לדון בפרשנות התקנון של הלשכה ובכל תביעה של בעל תפקיד כנגד בעל תפקיד בה, וכי לבית המשפט המחוזי אפשר לפנות רק לאחר מיצוי הליך ערעור בבית הדין של הלשכה.

השופט קבע כי:
1. הבקשה וכתב התביעה יימחקו;
2. אין לראות בתהליכים שהתנהלו עד כה כהסכמה לסמכות בית הדין, ולא ייטען כי חלף המועד לערעור.

בית המשפט לא הטיל הוצאות על צד כלשהו ונימק זאת בכך "שממילא המאמץ שהשקיעו הצדדים בהעלאת הטענות השונות לא נעשה לשווא ותהיה לו משמעות ותועלת במסגרת ההשגות בפני הגורמים המוסמכים בלשכה".

ממקורבי נשיא הלשכה נמסר: "בית המשפט אמר את המובן מכל, אותו טענו לאורך כל הדרך. ללשכה יש מוסד מכובד של חברים הידוע בשם בית הדין. כל חבר צריך לכבד את תקנון הלשכה ואת מוסדותיה, ולא יעלה על הדעת שחבר עמותה לא יכבד את חברי בית הדין שנבחרו על ידי כלל חברי הלשכה. היינו עדים לנסיון של חבר לשכה לא להכיר בסמכותו התקנונית של מוסד בית הדין ולפתוח בהליך משפטי מיותר, באופן שהוביל לבזבוז זמן ומשאבים לרבות זמנו של בית המשפט. שופט בית המשפט המחוזי קיבל את הטענה המובנת מאליה שעל כל חבר לשכה לכבד את התקנון ואת מוסדות הלשכה, בטרם יפנה לערכאות, ובכך מחק את התביעה מסדר היום.

אנו תקווה כי כל חברי הלשכה יתאחדו ויתמכו בנשיא לשכה חזק שפועל ללא אבחנה לטובת כלל חברי הלשכה, ללא קשר לאופן הצבעתו בבחירות לנשיאות שהסתיימו, יש להזכיר, לפני יותר משנה".

לפרוטוקול הדיון לחצו כאן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email