בית המשפט העליון בבריטניה דחה את הערעורים שהוגשו על ידי חברות הביטוח המובילות בביטוח מסחרי. בית המשפט פסק שעל חברות הביטוח לכבד הפוליסות ולכסות ההפסדים של עסקים קטנים מהסגירה עקב מגפת הקורונה.
חמש חברות ביטוח הגישו ערעורים על הפסיקה של בתי המשפט המחוזיים. החברות טענו כי רוב הביטוחים של העסקים הקטנים והבינוניים אינם מכסים נזקי סגירת העסקים עקב מאמצי ממשלת בריטניה לבלום את מגפת הקורונה.
אולם שופטי בית המשפט העליון דחו פה אחד את הערעורים של חברות הביטוח, זאת לאחר שבדקו הסעיפים בפוליסות הביטוח המכסים מחלות, אי יכולת לגשת לעסקים ועוד.

המערכה המשפטית נגד חברות הביטוח נוהלה על ידי הרשות להתנהלות פיננסית שהגישה תביעה ייצוגית נגד חברות הביטוח. התביעה מתייחסת ל-370 אלף בעלי פוליסות ביטוח ול-60 מבטחים. הפסיקה יכולה להסתכם בתשלום פיצויים בסכום של 1.6 מיליארד דולר.
קרב נוסף?
אבל כמה מבעלי העסקים, כבתי קפה, חוששים שהם ניצבים בפני קרב נוסף של קבלת הפיצויים בגובה שיכסה את הנזקים. גם הם מציינים, שתשלום הפיצויים נעשה באיחור של 10 חודשים מאז פרוץ המגפה, שגררה נזקים כבדים לאלפי עסקים.
ואילו בדרום קוריאה הגישו מאות בעלי בתי קפה תביעה נגד ממשלת קוריאה. בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בסיאול, תובעים בעלי בתי הקפה פיצויים על נזקי מגפת הקורונה. התביעה הכוללת היא בסכום של 1.64 מיליון דולר.
בעלי בתי קפה טוענים שהופלו לרעה. תקנות הסגר איפשרו למסעדות להמשיך לפעול במבנים, בעוד שעל בתי הקפה אסרו לפעול בתוך מבנים. בתי הקפה מנסים לשרוד על ידי משלוחים וטייק אוויי.