אוסטרליה נאבקת בשבועות האחרונים עם מאות דליקות ברחבי המדינה. מצב החירום חייב לגייס 3,000 חיילי מילואים ומטוסי כיבוי בנסיון להשתלט על השריפות. אבל מתברר, כי אחוז ניכר מהבתים והחוות החקלאיות לא מבוטחים או שאופיינו בתת ביטוח.
האוסטרלים הזניחו את ביטוח רכושם למרות הדליקות הפוקדות את היבשת בחודשי הקיץ. הם לא רכשו פוליסות ביטוח שיעניקו להם כיסוי ביטוחי בהתאם לנדרש על פי שווי הרכוש, ובמקומם העדיפו לרכוש פוליסות ביטוח רכוש זולות ושאינן מתאימות. לאור מצב ביטוחי זה, מספר התביעות שהגישו האוסטרלים על נזקי הדליקות אינו גדול.

לפי מועצת הביטוח האוסטרלית, 4,200 תביעות הוגשו לחברות הביטוח, בסכום של 297 מיליון דולר. ההערכה היא שהיקף התביעות של המבוטחים יגיע לכ־600 מיליון דולר. ההיקף הזה נמוך מהאומדנים, שכן הדליקות ברחבי אוסטרליה הסבו נזק של מיליארדי דולר. במועצת הביטוח האוסטרלית מציינים שכאשר היקף התביעות יגיע לכ־500 מיליון דולר, הסכום יטיל מעמסה על חברות הביטוח שיצטרכו למצוא מקורות רזרביים לתשלום הפיצויים.
הסיכונים למיכליות הנפט גברו בעקבות המתיחות בין ארה"ב לאיראן
גברו הסיכונים למיכליות הנפט באזור המפרץ הפרסי בעקבות המתיחות בין ארצות הברית לבין איראן. זאת על רקע חיסולו של קסאם סולימאני, מפקד "כוח קודס" האיראני. לאחר שמחירי הנפט זינקו, יעלו גם פרמיות ביטוח הסיכונים.
השאלה הגדולה אם האירנים יסגרו את מיצרי הורמוז שדרכם עוברות מיכליות הנפט המובילות את הנפט מהמפרץ הפרסי למדינות המערב. יש על כך חילוקי דעות בין המומחים, שחלקם גורס כי האירנים יפסיקו את מעבר המיכליות, בעוד שיש מומחים שגורסים כי האירנים לא ישבשו את התנועה.
ישנו גם האינטרס האירני להמשיך את תנועת המיכליות מאיראן לסין. איראן כיום היא הספקית הגדולה ביותר של נפט לסין. אבל ברור שבמהלך הזמן הקרוב הובלת הנפט תתייקר עקב העלייה של פרמיית ביטוח הסיכונים, כאמור.