קרב מאחורי הקלעים מתנהל בטוקיו. נציגים של חברות הביטוח הגדולות מנהלים לובי כנגד הניסיונות לדחות שוב את המשחקים האולימפיים בטוקיו, שצפויים להתחיל ב-23 ביולי. הסיבה להתנגדות חברות הביטוח היא שכל דחייה תגרום למבטחים תשלומי פיצויים בגובה של מיליוני דולר למארגנים ולנותני החסויות. הדחייה של האולימפיאדה מהשנה שעברה לשנה הנוכחית בשל מגפת הקורונה הסבה הפסד של 3.5 מיליארד דולר.
הדרישה לדחות את האולימפיאדה עלתה מכיוון תושבים רבים. היא מנומקת בשל ההתנהלות האיטית של מבצע החיסונים, והחשש מבואם של מספר גדול של ספורטאים מחו"ל שעשויה לגרום לגל התפרצות נוסף של הקורונה בקרב תושבי טוקיו והסביבה.

גם חברות גדולות יפניות וזרות, הנותנות חסות לאולימפיאדה, מנהלות פעולת לובי לדחייה נוספת של האולימפיאדה. בחברות גורסים כי יפן אינה ערוכה לקיום האולימפיאדה בשל הקורונה. גם החלטת ממשלת יפן לאסור כניסת צופים לתחרויות ליפן מחזקת את טיעוני החברות המעניקות חסויות.
אולם הוועדה המארגנת של האולימפיאדה הביעה התנגדות לכל דחייה של אירועי הספורט. עתה מצפים להחלטה של ממשלת יפן בשאלת קיום האולימפיאדה או דחייה נוספת של האירועים האולימפיים.
בקונגרס האמריקאי רוצים לאסור תשלומי כופר
בקונגרס האמריקאי גוברת התמיכה במהלך של קבלת החלטה תקדימית לאסור תשלומי כופר מצד חברות שמותקפות על ידי פצחנים. המהלך הזה נבחן על ידי הממשל האמריקאי בעקבות ריבוי התקפות הסייבר עם דרישות לתשלומי כופר.
בעשרת הימים האחרונים התרבו התקפות הסייבר עם דרישות לתשלומי כופר. שתי מתקפות סייבר משמעותיות היו באחרונה. מתקפה על צינור הנפט של Colonial Pipline ששיתקה את זרימת הנפט לחוף המזרחי של ארה"ב, והחברה נאלצה לשלם דמי כופר של 4 מיליון דולר. התקפת הסייבר הנוספת היתה על ספקית בשר גדולה בארה"ב שגרמה לשיתוק חלק גדול של פעילותה.
גובר החשד בארה"ב שמאחורי מתקפות הסייבר נמצאת קבוצת האקרים רוסית.
הדרישה להפסקת תשלומי הכופר הגיעה מצד יו"ר ועדת המודיעין בסנאט האמריקאי, מארק וורנר. הוא התריע שגדל מספר החברות שאינן מדווחות על תשלומי כופר. הדבר מחזק את הדרישה לאסור בארה"ב תשלומי כופר. גם שרת האנרגיה ג'ניפר גרנהולם תומכת בהטלת איסור על תשלומי כופר להאקרים.