חברות הביטוח הבינלאומיות שוב רושמות סיכונים אוקראינים במסגרת פוליסות מקומיות ככל ששוק הביטוח מתייצב. אולם ג'נט פאן, העומדת בראש מחלקת פתרונות שירותים גלובליים בברוקר Willis Towers Watson מזהירה שמבטחים חוזרים לשוק עם החרגות נוספות. עם זאת, כמה ממנהלי הסיכונים מצליחים להסיר את ההחרגות.
חידוש הנפקת הפוליסות נדרש לאחר שחודש ייצוא אוניות חיטה לאחר הסכם שהושג בין רוסיה, אוקראינה, טורקיה וארגון האו"ם. המהלך הזה הניע את שוק הביטוח לחדש את מתן הכיסוי הביטוחי לייצוא התבואה מאוקראינה.

כזכור בעקבות פרוץ המלחמה בין רוסיה לאוקראינה חברות ביטוח המשנה הפסיקו מתן כיסוי ביטוחי לחברות ביטוח בינלאומיות עם סיכונים באוקראינה וברוסיה. גם מבטחים באוקראינה לא יכלו להנפיק עד עתה פוליסות ביטוח מקומיות.
פאן הוסיפה שהמלחמה באוקראינה מעודדת המעבר ממוצרי ביטוח מסורתיים לקווי נישה כאשראי מסחרי וסיכונים פוליטיים.
תמריץ כספי: ההטבה שתעודד מבוטחים אמריקנים לשמור על רכושם
חברת הביטוח האמריקנית הגדולה FM Global מעניקה הנחה של 5% למבוטחים, זאת על מנת לעודד את המבוטחים העסקיים לנקוט באמצעים כנגד הסיכונים ברכוש כדליקות, שטפונות וסופות הוריקן. על פי ההערכות, 1,500 מבוטחים יהנו מההנחה.
ענקית הביטוח, הנמצאת בבעלות של מבוטחים, מתגאה ביכולתה להיות יותר גמישה במדיניות התעריפים מאשר חברות ביטוח ציבוריות הנסחרות בבורסה. היא גורסת שמתן ההנחה בפרמיות הביטוח יהווה תמריץ לנקוט באמצעי זהירות, וכך יפחתו התביעות לפיצויים מצד המבוטחים.
FM ידועה כחברת ביטוח עם תדמית של מבטחת הדואגת למבוטחים בהתמודדות עם סיכונים. העיתון וול סטריט ג'ורנל מדווח כי המבטחת מעסיקה כ-2,000 מהנדסים הפוקדים את המבוטחים, מבצעים הערכת הסיכונים ומציעים להם כיצד להתמודד איתם.
ב-FM טוענים שההנחה בסכום של 300 מיליון דולר בעלת פוטנציאל של קיטון חשיפת סיכונים של כ-100 מיליארד דולר במשך השנים הקרובות. זאת הודות לפתרונות פשוטים שימצאו הודות לתמריץ הכספי.