חברת דירוג האשראי הבינלאומית S&P מעריכה שנגיף הקורונה לא יזעזע את חברות הביטוח עקב גל התביעות הצפויות. המבטחים יוכלו להתמודד עם משבר הקורונה והאנליסטים של החברה קובעים כי זה משבר הניתן לניהול. חברת הדירוג מצפה שתשלום פיצויים כלשהם יהיה במסגרת היכולת ההונית של חברות הביטוח. היא מדגישה ש”למרות שיהיו תביעות פיצויים, יש ביכולת חברות הביטוח וחברות ביטוחי המשנה באירופה, המזרח הרחוק, אפריקה וארה”ב לעמוד בנטל התשלומים וללא זעזועים בתזרים הכספי וההון”.
ענפי הביטוח שיוצפו בתביעות יהיו בעיקר התעופה, ביטוחי הנסיעות, ביטוח האשראי וביטול האירועים. לזה יש להוסיף את סיכוני המגפה שיורגש בתיקי ביטוחי החיים של חברות ביטוחי המשנה הגלובליים. תהיה גם השפעה ניכרת על מבטחי המשנה הגלובליים, כך מציינת חברת דירוג האשראי.

הושלם פירוק ענק הביטוח הסיני
רגולטור הביטוח הסיני השלים את פירוק ומכירת חלק ניכר מנכסי ענק הביטוח הסיני Anbang שנכסיו הסתכמו ב־285 מיליארד דולר. עסקי הביטוח של הקבוצה הועברו לחברת ביטוח חדשה, Dajia Insurance Group.
קבוצת הביטוח הסינית Anbang הולאמה לפני כשנתיים, לאחר שיו”ר הקבוצה Wu Xiaohui נשלח ל־18 שנות מאסר בשל עבירות הונאה ומרמה. יו”ר הקבוצה בזמנו גילה ענין ברכישת חברת הפניקס הישראלית.
ממשלת סין נחלצה לסייע לקבוצת הביטוח לאחר שהיתה בסכנת קריסה. הממשלה הזרימה מיליארדי דולרים תמורת הלאמת קבוצת הביטוח במטרה למכור את רוב נכסיה, כמלונות, נדל”ן וחברות ביטוח באירופה. הסינים הצליחו למכור חלק ניכר מהנכסים, כולל רשת המלונות ב־ 5.8 מיליארד דולר, את חברת הביטוח ההולנדית Vivat ועוד.
עסקי הביטוח הועברו לידי חברת הביטוח החדשה Dajia Insurance. החברה בבעלות חברה פרטית בשם China Insurance Security Fund. במהלך הפירוק, נציגי הרגולטור ניהלו דיונים עם משקיעים זרים, כולל סוויס רי, על השקעה בחברת הביטוח החדשה. אבל עד כה לא נחשף מי הם המשקיעים בחברה הרוכשת.