כך הפכו הסכמי אברהם את דובאי למרכז הביטוח האזורי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הסכמי אברהם בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין הופכים את דובאי למרכז הביטוח של המזרח התיכון, כולל ישראל. ברוקרים מובילים בתעשיית הביטוח מתכוונים לפתוח משרדים בדובאי שיחלשו על פעילותם במדינות האיזור.

ברוקר הביטוח הגלובלי גלאגר כבר הודיע על החלטתו להקים בסיס אזורי בדובאי שבו מרוכזים 20 מומחי ביטוח, וגם יוצבו שם שני מומחי ביטוח המטפלים בקניה וסנגל. בראש השלוחה החדשה יעמדו מומחי ביטוח ידועים. הברוקר כבר פועל בערב הסעודית וחותר להשתלב בביטוח פרויקטים של תשתיות ונדל"ן שמוערכים בכטריליון דולר המתוכננים ל-2030. אנשי הביטוח משבחים את הטיפול של דובאי במגפת הקורונה. ההצלחה הזו מושכת עסקים לא מעטים להקים שלוחות שם.

דובאי. בדרך להפוך למרכז הביטוח של המזה”ת | צילום: Shutterstock

האיחוד האירופי גנז את התוכנית לביטוח פיקדונות הבנקים

האיחוד האירופי הפסיק לקדם את התוכנית לביטוח פיקדונות הבנקים במדינות האיחוד במסגרת הנהגת פיקוח מרכזי על הבנקים בגוש האירו. התוכנית, שעלתה בעקבות המשבר הפיננסי ב-2008, נועדה להנהיג ביטוח פיקדונות, זאת בעקבות מחאה באירופה על שימוש בכספי המיסים כדי להציל את כספי המפקידים בבנקים שהתמוטטו.

דיונים רבים התנהלו סביב הנושא במוסדות האיחוד האירופי מאז שנת 2012, אולם לא הושגה הסכמה על המהלך. עיקר ההתנגדות הייתה מצד גרמניה שטענה כי עיקר נטל המימון של מימון ביטוח הפיקדונות יפול על משלמי המיסים הגרמניים. לכן, למעשה גרמניה הטילה ויטו על תוכנית הביטוח. בנציבות האיחוד בוחנים אם אפשר להנהגת פיקוח מרכזי בלי הנהגת ביטוח הפיקדונות. גם בבנק ישראל נטשו את הכוונה להנהיג ביטוח פיקדונות בבנקים. ההצעה הועלתה בעקבות משבר הבנקים לאחר פרשת ויסות הבנקים. חלק מנגידי בנק ישראל שללו את התוכנית הזו ואף האוצר לא פעל לקדם את החקיקה הדרושה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email