חברת הדירוג הבינלאומית מוד'יס פירסמה תחזית שלילית על סקטור הביטוח האירופי ב-2021. היא נימקה צפי זה בהמשך שיעורי הריבית הנמוכים, וההלם שנגרם ממגפת הקורונה. בנוסף, גם התכווצות הכלכלה האירופית היא בעלת השלכות על חברות הביטוח.
מוד'יס מציינת, כי שיעורי הריבית המשיכו לרדת ב-2020, והיא מעריכה ששיעורי הריבית יישארו נמוכים לזמן מה. לפי התחזיות שיעורי הריבית יגרמו לקיטון בהכנסות של חברות הביטוח האלמנטרי והתאונות, וכן צפויה גם פגיעה ברווחים העתידיים של חברות ביטוח החיים.

העלייה בהיקף האבטלה במדינות אירופה תהיה בעלת השפעה שלילית על פעילות מבטחי ביטוח חיים ב-2021, מציינים האנליסטים של מוד'יס. ואין סימנים שבחודשים הקרובים תהיה התאוששות בתוצאות העסקיות של חברות הביטוח.
עם זאת, במוד'יס מציינים כי מבטחי הביטוח המסחרי ייהנו מעליית פרמיות הביטוח שהייתה ב-2020. לפי הצפי, מגמה זו תימשך בשנה הבאה.