ביטוח בעולם // ניצולי השואה ממשיכים במאבק לפדיון פוליסות ביטוח חיים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ניצולי השואה בארה”ב מחריפים את המאבק בחברות הביטוח האירופאיות בדרישה לפדות להם פוליסות ביטוח חיים שנרכשו לפני מלחמת העולם השנייה.

קרן ניצולי שואה בארה”ב מאשימה את חברות הביטוח ששמות מכשול בפני פדיון הפוליסות האלה. לפי חישוביהם, סכום ביטוחי החיים שלא נפדו משנות ה־30 ותחילת ה־40 מסתכמים בכ־25 מיליארד דולר.

ניצולי השואה רוצים לתבוע לדין בארה”ב את חברות הביטוח האלה, אולם הם לא מצליחים לקבל גישה לבתי המשפט בארה”ב בטיעון שהחוק אינו מאפשר להגיש תביעות בעניין זה, אלא רק אם הקונגרס האמריקאי יתקן את חוק סמכויות בתי המשפט. אבל בקרן ניצולי השואה מגלים אופטימיות ביחס לסיכויי המאבק, והעניין כבר הועלה בוועדה המשפטית של הסנאט.

ביטוח מפני מתקפת סייבר.
| צילום: shutterstock

בראש הקרן עומד דייויד סקטר, בן ה־90, יליד סלובקיה ניצול שואה ממחנות ההשמדה אושוויץ ובוכנוואלד. הוא מתגורר מיאמי ומאשים את חברות הביטוח כי “הן רוצות לטאטא מתחת לשטיח את עניין פדיון פוליסות הביטוח ומחכות למותם של ניצולי השואה האחרונים”.

חברות הביטוח אליאנס וג’נרלי טענו בוועדה שיפצו את פוליסות הביטוח האלה על בסיס הצגת מסמכים אותנטיים, אך ניצולי השואה טוענים כי הארכיונים הושמדו.

ארגוני ביטוח הקימו כח משימה למאבק בטרור הסייבר

הפורום הבינלאומי של סיכוני טרור ,(RE) ארגון הפועלים לביטוח מפני טרור (IFTRIP) וארגון ז’נווה (GA) הקימו יחד כח משימה לטיפול בטרור סייבר ומאבק בסייבר. מטרת כח המשימה היא לנהל מחקר על סיכוני טרור הסייבר בתעשיית הביטוח בעולם.

ממצאים ראשוניים יפורסמו באמצע 2020. בראש כח המשימה תעמוד ד”ר רחל אן קרטר. היא מציינת כי ישנה הבנה רבה יותר למשמעות סיכוני טרור הסייבר, כך שתעשיית הביטוח תוכל להיערך למצב הזה. הדבר גם יסייע למבטחי המשנה בהערכת פוטנציאל סיכוני הסייבר.

יותר מ־200 אנשי ביטוח ומומחי סייבר השתתפו בכנס שבו הוצג כח המשימה החדש. במהלך הכנס, הודגש הצורך לטפל בממצאי מיתקפות הסייבר, דרכי הטיפול והפקת לקחים ממקרים אלה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email