דווקא בתקופת מגפת הקורונה גבר בבריטניה הביקוש לפוליסת ביטוח לכיסוי אירועי חתונות. אולם, בשל הגלים הנוספים של המגפה, מסרבות חברות הביטוח לכלול סעיף פיצוי בגין ביטול חתונות.
החברות המארגנות חתונות בבריטניה מעודדות במהלך השנה האחרונה את הנרשמים לחתונות לרכוש פוליסת ביטוח המכסה נזקים ושיבושים בחתונה. עלות פוליסות הביטוח הן פונקציה של מחיר החתונה, אשר נע מפרמיה של 20 ליש"ט לחתונה שעלותה 2,500 ליש"ט לפרמיה של 2,500 ליש"ט לחתונה שעלותה מגיעה ל-300 אלף ליש"ט.

מה מכסה פוליסת הביטוח: פוליסת הביטוח מכסה אירוע בלתי צפוי שמונע קיום החתונה: דחיית חתונה בשל מחלה, תאונה או מוות של בן משפחה, דחיית חתונה בגין מזג אויר קיצון. הפוליסה מכסה גם אובדן חפצים חיוניים לקיום החתונה, אובדן צילומי וידיאו וכיסוי נזקים לרכוש אולם האירועים.
אולם הפוליסה אינה מכסה שיבושים בשל פגיעה בקישוטי חתונה או ביטול החתונה עקב קשייפ פיננסיים של אחד מבני הזוג. בשבועות האחרנים מבהירים המבטחים כי פוליסות הביטוח אינן מכסות הפסדים בשל שיבושים או דחיה בשל מגיפת הקורונה.
סקר חדש קובע: סוכני הביטוח האמריקאים אופטימיים לגבי שנת 2022
לרוב סוכני הביטוח האמריקאים יש מבט חיובי לגבי הצפוי ב-2022. כ-70% מהסוכנים צופים צמיחה בעסקי הביטוח, בעוד 20% מהסוכנים גורסים שהצמיחה תהיה "מחוץ לתרשימים”, כך קובע סקר סוכני ביטוח שערך ברוקר הביטוח AON.
הסקר הקיף 520 סוכנים אשר עובדים עם AON. בכל תקופת מגפת הקורונה, מציין צ׳אד לוין, ראינו שסוכנים רבים מגלים עין ביקורתית לגבי איך שהמבוטחים יקבלו החלטות נכונות בזמן של שינויים תכופים. מהתשובות של הסוכנים מתקבלת התמונה הבאה על הפעילות הצפויה בשנה הקרובה:
- הרחבת מגוון מוצרי הביטוח שהסוכן משווק תהיה אסטרטגיה מובילה. כ-35% מהסוכנים ציינו שיתאימו פעילותם לשינויים המחוייבים לענות על צרכי המבוטח בשנה הקרובה.
- המוצרים שסוכני הביטוח מתכוונים להוסיף ב-2022: ביטוח קטסטרופות, ביטוח רפואי מעבר לביטוח הסטנדטי וביטוחים מבוקשים שטרם הגיעו לריווחיות.
- תוכניות עידוד גיוס סוכנים ועובדים לסוכנויות הביטוח ותמרוץ העובדים המועסקים בסוכנויות. חלקם הגדול שוקד על גיבוש תוכניות גיוס המותאמות לתקופה. הם גם יותר פתוחים לגייס מועמדים מחוץ לענף, גם שאינם יכולים לעמוד בשעות העבודה המקובלות וחסרי רקע בביטוח, אבל מתאימים לעבור הכשרה.
- המגפה שינתה את האסטרטגית השיווק של הסוכנים: 40% מתבססים על המדיה החברתית, 22% על מיילים, 20% על הזום ו-5% ימשיכו בשיווק באמצעות דיוור ישיר.