מעצב האופנה ראלף לורן הגיש תביעה כנגד המבטחת של בית האופנה שלו, בעקבות מחלוקת בינו לבין המבטחת פקטורי מיוטואל ביחס להיקף הכיסוי של פוליסת הביטוח. סכום התביעה עומד על 700 מיליון דולר, כסכום פוליסת הביטוח.
החברה טוענת כי רכשה את פוליסת הביטוח עם כיסוי של נזקים בהיקף של 700 מיליון דולר בשנה שעברה. ואילו המבטחת דחתה את התביעה לכסוי את הנזקים בסכום של 700 מיליון דולר בטענה שיצרנית האופנה אינה יכולה לתבוע כיסוי בגובה זה של נזקים.

בכתב התביעה מציינת חברת ראלף לורן שהיא אינה החברה היחידה שנפגעה מסעיף מפלה. יתר על כן, המבטחת שיגרה תידרוך לנציגיה שיש לדחות תביעות בשל הקורונה מכל מבוטחיה. יצרנית האופנה מאמינה שגישה זו מהווה הונאה ואי כיבוד חוזה.
ביה"מ בארה"ב: בעלי עסקים יכולים לתבוע ממבטח כיסוי בגין הפסדי קורונה
בית המשפט הפדרלי בארצות הברית פסק לאחרונה כי בעלי עסקים יכולים לתבוע ממבטח כיסוי בגין הפסדים בשל מגפת הקורונה. זו פסיקה ראשונה בארצות הברית שמעניקה זכות תביעה לבעלי פוליסות ביטוח בכל הקשור למגפת הקורונה.
זה היה קרב משפטי בין חברת ביטוח לקבוצת בעלי מספרות ומסעדות. חברת הביטוח הנתבעת, סינסנטי ביטוח, תבעה מבית המשפט לדחות על סף התביעה של בעלי העסקים. היא הסתמכה על תביעות דומות שהתנהלו בבתי המשפט של מישיגן וושינגטון די.סי. שנדחו בטיעון שהמגפה נודדת באוויר ולא גורמת נזקים לרכוש.
אולם, בית המשפט דחה את עמדת המבטחת שיש לדחות את תביעת בעלי הפוליסות. הוא קיבל את הטיעון של בעלי הפוליסות שלנגיף יש נוכחות פיזית ונגרם נזק לרכושם, כך שרכושם הוא לא בטוח ולא יציב. בית המשפט טרם פסק את סכום הפיצויים שישולם לעסקים.