הפדרציה הגלובלית של ארגוני הביטוח (GFIA) הזהירה את הממשלות שאילוץ חברות הביטוח לפצות מבוטחים על נזקי הקורונה, כאשר הכיסוי הביטוחי אינו כולל מגפות, יסכן את היציבות של חברות הביטוח. ארגון הגג הדגיש שלחברות הביטוח יש מחוייבות לפצות מבוטחים על פי תנאי הפוליסה, אשר בדרך כלל לא כולל פיצוי על נזקי מגיפות, כקורונה.
האזהרה הזו שוגרה לממשלות בעקבות גל תביעות של מבוטחים נגד חברות הביטוח שיפצו על נזקי הקורונה, זאת לאחר שמבוטחים מציפים את בתי המשפט בארה"ב ובריטניה בתביעות נגד חברות הביטוח שסירבו לפצות על נזקי הקורונה. גם בקונגרס האמריקאי העלו סנטורים את הדרישה שחברות הביטוח יתחילו לפצות מבוטחים על נזקי הקורונה למרות שהכיסוי הביטוחי אינו כולל מגיפות.
GFIA מציינת כי כאשר פוליסות הביטוח לא כוללות כיסוי של מגיפות וסיבות אחרות להפסדים המשתקפים בתשלומי פרמיות הביטוח – אילוץ החברות לשלם על נזקי הקורונה מסכן אותן. ארגון הגג מבהיר גם שאירועי ביטוח כדליקות, תאונות רכב ואסונות טבע שמכוסים בפוליסת הביטוח יכובדו גם בתקופת מגיפה.
המבטחים הסיניים משקיעים בתרופות במקום בנדל”ן
חברות הביטוח הסיניות משנות את תמהיל ההשקעות. במקום להשקיע בנדל"ן ברחבי העולם, הן משקיעות בתעשייה הפרמצבטית.
ענק הביטוח הסיני פינג–אן רוכש 2.05% מהבעלות על יצרנית התרופות היפנית שיאונוגי תמורת 311 מיליון דולר.

זרוע ביטוח החיים של החברה הסינית יחד עם החברה היפנית יקימו מיזם משותף לפיתוח ושיווק תרופות, כולל תרופות גנריות. המיזם יפעל בשוק הסיני, כאשר החברה היפנית מציינת כי השוק הפרמצבטי יתפתח בקצב המהיר ביותר בעולם בעשור הקרוב. החברה היפנית ידועה בפיתוח התרופה Crestor לטיפול בכולסטרול.
עוד מדווחת פינג–אן, כי יש ביקוש מוגבר לביטוח הרפואי ברחבי אסיה מאז פרוץ מגפת הקורונה. בביטוח הרפואי יש לחברה הסינית מיזם משותף עם סופטבנק היפנית.