ביטוח בעולם /// S&P: תעריפי ביטוחי סייבר עשויים לזנק עד 2023

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מגפת הקורונה גרמה להפסדים כלכליים ולעליה חדה בהפסדי המבטחים ממתקפות סייבר. מצב זה הגביר את התודעה לגבי הסיכונים ווהביא לעלייה בביקוש לביטוחי סייבר. בתנאים האלה, תעריפי ביטוחי סייבר בעולם עשויים לזנק פי 2 עד שנת 2023, מעריכים בחברת דירוג האשראי S&P.

האנליסטים של החברה מייחסים את ההפסדים בביטוחי סייבר לתכיפות של התקפות הסייבר והדרישות לתשלומי כופר שמסתכמים במאות מיליונים. הפיצויים ששולמו כללו גם פיצוי על שיבושים עסקיים. למרות שתעריפי ביטוחי סייבר עלו ב-2020, נרשמו הפסדים בביטוחי הסייבר בשנה שעברה. גם גובה הפיצוי המשולם למבוטחים שנפגעו ממתקפת סייבר, תלוי בסוג הפוליסה שנרכשה, עלה.

ביטוח סייבר | צילום: Shutterstock

גם מבטחי המשנה, מציינים האנליסטים, שמתמחים בביטוחי סייבר מעידים כי צפויה עלייה בתעריפי הכיסויים. הם מבססים את שיקוליהם על מאגרי מידע וזהירים יותר בקביעת היקף הביטוח.

מספר המבטחים ומבטחי המשנה המציעים ביטוחי סייבר גדל בד בבד עם העלייה בביקוש. עם זאת, ישנה בעיה בהיקף חיתומי המשנה של ביטוחי סייבר, דבר שיכול לפגוע בהיקף ביטוחי הסייבר.

נמנעה הדחת מנכ"ל ענקית הביטוח ג'נרלי

מועצת המנהלים של ענקית הביטוח האיטלקית ג'נרלי דחתה את הלחצים של שניים מבעלי המניות להדיח את מנכ"ל החברה, פיליפ דונה. רוב הדירקטורים תמכו במתן כהונה שניה לדונה, אשר הוביל את תהליך רה הארגון בחברה בתקופת כהונתו הראשונה.

שני בעלי המניות ניהלו מסע נגד המשך כהונת דונה. הם השמיעו ביקורת על האסטרטגיה של מיזוגים ורכישות ואף רכשו מניות נוספות כדי לחזק את מעמדם בחברה. רכישת המניות הייתה גם במשקיעה המובילה בג'נרלי, "מדיאובנקה", במטרה ללחוץ על הבעלים לתמוך במאבקם נגד דונה.

אולם, הניסיון נכשל. בעל החברה הביע תמיכה בדונה שניהל כהלכה את ג'נרלי בתקופת הקורונה ועומד במרבית היעדים שהוצבו עבור החברה ב-2021 . ההסכמה היחידה בין בעלי החברה היא בחירת דירקטורים חדשים לג'נרלי ב-2022, שיחליפו את הדירקטורים שמסיימים את כהונתם.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email