מיטב דש גמל הגישה בתחילת השבוע ערעור לביה"מ העליון על פסק הדין של המחוזי בתל אביב שניתן בתביעה ייצוגית נגדה, וכן בקשה לעיכוב ביצוע. לעמדת החברה ועורכי דינה, רוב הסיכויים כי הערעור יתקבל ובית המשפט העליון יהפוך כנראה את פסק הדין של בית המשפט המחוזי.
ביה"מ המחוזי בתל אביב פסק כי על קופת הגמל "דש" של מיטב דש להחזיר לעמיתים סכום של יותר מרבע מיליארד שקל, בשל גביית דמי ניהול בניגוד להסכמים ותוך הפרת חובת הנאמנות שלה כלפיהם. מדובר בפסק דין המתייחס לאירועים שהתקיימו לפני עשרות שנים במסגרת תובענה ייצוגית שהגישו שני עמיתים בקופת הגמל; השניים טענו כי זו גבתה מהם דמי ניהול בניגוד למה שהוסכם עמם בעת הצטרפותם לקופה. כאמור, התובענה אושרה כייצוגית.

החברה הודיעה כי מתוך אחריות עסקית כלפי בעלי העניין בחברה היא נוקטת במהלכים הבאים:
• ערעור על פסק הדין ובקשה לעיכוב ביצוע;
• הפרשה של מלוא סכום התביעה בהיקף של כ-423 מיליון שקל ודיווח על הפסד של כ-495-505 מיליון שקל ברבעון;
• גיוס קו אשראי בנקאי של 800 מיליון שקל, המכסה אפשרות של פירעון מצד בעלי האג”ח;
• קבלת הסכמת הבעלים להשתתפות בהנפקת זכויות בהיקף של כ-150 מיליון שקל ורכישת מלוא היקף ההנפקה במידה וידרשו לכך.
"מטרה ברורה"
אילן רביב, מנכ״ל מיטב דש, מסר: "מיטב דש נמצאת במומנטום עסקי חזק מאוד: יש לנו אסטרטגיה חזקה שעובדת, ביצועים טובים, הנהלה מקצועית וממוקדת, מותג מוערך ומנועי צמיחה ייחודיים. עם קבלת פסק הדין, המטרה שהצבנו הייתה ברורה – לא ניתן לאירוע זה לפגוע במומנטום החזק שלנו. לכן החלטנו להציג תוכנית פעולה ברורה, מקיפה, שקופה ובעיקר אפקטיבית להתמודדות עם תוצאות פסק הדין.
״תוכנית זו מנתקת אותנו מתלות בגורמים חיצוניים. אנו רוצים לנהל את האירוע ולא שהוא ינהל אותנו. תוכנית הפעולה שלנו נבנתה לאחר שיחות עם שוק ההון, מדרגי האג"ח והרגולטורים השונים. היה לנו חשוב לשתף אותם במהלכים אלה ולהדגיש את המחויבות של בעלי השליטה כלפי החברה. אנו מאמינים בלב שלם כי הצדק עמנו וכי הערעור יתקבל".
הפסד צפוי ברבעון השלישי
החברה מעריכה כי בעקבות ההפרשות יסתכם ההפסד ברבעון השלישי לסך מוערך של כ-495 עד 505 מיליון שקל וזאת בהשוואה לרווח נקי צפוי בסך מוערך של בין 34-38 מיליון שקל לרבעון השלישי לשנת 2021 בנטרול ההפרשה.
כמו כן, בנטרול של סכום ההפרשה, צפויה הייתה החברה לרשום בתקופה של תשעה חודשים רווח של כ-104-108 מיליון שקל, אשר היו מהווים עלייה של כ-40% ביחס לתקופה המקבילה ב-2020. בנוסף, החליט הדירקטוריון שלשם חיזוק הון החברה היא לא תחלק דיבידנד בהתאם למדיניותה בתקופה הקרובה.
החברה תבצע הנפקת זכויות בהיקף משוער של כ-150 מיליון שקל, וקיבלה התחייבויות של בעלי השליטה שלה לפיהן הם ישתתפו בהנפקת הזכויות וירכשו את מלוא המניות המונפקות במידה ויידרשו לכך.