בכיר בחברת ביטוח מובילה: "סלינגר טיפסה על עץ גבוה שאינה יודעת איך לרדת ממנו"

בעקבות החלטתה של סלינגר, חברות הביטוח אף הודיעו לסוכניהן שלא לשווק יותר ביטוח אובדן כושר עבודה זמני לעובדים חדשים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

החל מה־1 באוגוסט אין אפשרות למכור פוליסות ביטוחי מנהלים ללקוחות חדשים, משום שכפי שפרסמנו בשבוע שעבר, הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון דורית סלינגר, לא אישרה לחברות הביטוח את תעריפי ביטוח אובדן כושר עבודה בטענה שהתעריפים יקרים מדי. חברות הביטוח אף הודיעו לסוכניהן שלא לשווק יותר ביטוח אובדן כושר עבודה זמני לעובדים חדשים.

בשיחה עם בכיר בחברת ביטוח מובילה, אמר הבכיר ל"ביטוח ופיננסים": "הממונה לא יכולה לצפות מחברות הביטוח למכור מוצר טוב יותר למבוטחים, שיביא ליותר תביעות, שהן לא יעלו את התעריפים. סלינגר טוענת שמדובר בתעריפים גבוהים מדי? עובדה שכל חברות הביטוח מדברות על תעריפים גבוהים יותר בסדר גודל דומה, כי אצל כולן עשו תחשיבים. אולי היא מצפה שנפחית את העמלות לסוכנים כדי לשמור על תעריפים זולים יותר? ומי ישווק לנו את הביטוחים? סלינגר טיפסה על עץ גבוה שאינה יודעת איך לרדת ממנו, והיא נותנת עדיפות ברורה לקרנות הפנסיה על פני ביטוחי המנהלים".

מרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון נמסר בתגובה: “רשות שוק ההון פרסמה לפני כשנה הוראות המחייבות את חברות הביטוח לשווק פוליסות אובדן כושר עבודה חדשות שיטיבו עם המבוטחים. ההוראות אמורות היו להיכנס לתוקף במאי 2017 אך יישומן נדחה לאוגוסט 2017 על מנת לאפשר לחברות זמן היערכות נוסף. רשות שוק ההון הגדירה תנאים ברורים לפוליסות אובדן כושר עבודה לשם שמירת עניינם של המבוטחים, והיא לא תאשר מוצרים או תעריפים שעלולים לפגוע מבוטחים".

ברשות סירבו להתייחס לטענות שהעלה הבכיר בחברות הביטוח.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email