ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק "שיקים ללא כיסוי" (תיקון – חובת הודעה ללקוח טרם סירוב שיק), שיזמו יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב אשר וח"כ משה גפני.
על פי ההצעה, במקרים שבהם אין כיסוי לשיק יידרש הבנק להודיע לבעל החשבון כי אין בזכותו יתרה מספקת המאפשרת את פירעון השיק, ושכדי למנוע את סירוב השיק עליו לדאוג להפקיד כספים בחשבון עד שעתיים וחצי לפני תום יום העסקים (עד השעה 16:00). הודעה זו תישלח מוקדם ככל הניתן במהלך יום העסקים בכדי לתת לבעל החשבון זמן מספק לנסות ולדאוג להפקדת הכסף בחשבון. אם עד שעתיים וחצי לפני תום יום העסקים לא יופקדו די כספים בחשבון שיאפשרו את פירעונו של השיק – יסורב השיק בהתאם להחלטת הבנק.

הוועדה נענתה לבקשת איגוד הבנקים לקצר את מועד הפקדת הכספים לשעתיים וחצי לפני תום יום העסקים, כך שבטווח הזמן הזה לבנקאי יהיה שיקול דעת האם לסרב את השיק או לא, בהתאם להיכרותו עם הלקוח, וכן כדי למנוע מקרים בהם השיק יסורב אוטומטית במקרה של תקלה.
כיום, בנקים אינם מחויבים לעדכן בעל חשבון על כך ששיק שמשך עלול להיות מסורב בשל היעדר כיסוי, ובעל החשבון יודע על כך רק בדיעבד, לאחר שהשיק כבר סורב על ידי הבנק ונכנס למניין השיקים שנספרים לו. לפי חוק שיקים ללא כיסוי, מי שסורבו עבורו לפחות עשרה שיקים בחשבון הבנק שלו בפרק זמן של שנה, בגלל שלא היתה יתרה מספקת בחשבון, החשבון יוגדר כ"חשבון מוגבל" ובעל החשבון יהיה "לקוח מוגבל" למשך תקופה של שנה.
"אי של שפיות"
ממלא מקום יו"ר הוועדה, ח"כ מיכאל מלכיאלי (ש"ס): "הצעת חוק מהווה אי של שפיות בכנסת. היא עוזרת לחלשים ביותר בחברה ויש בה בשורה של ממש". בהתייחסו למתן שיקול הדעת לבנקאים בנוגע לסירוב אמר כי "על הבנקים לעשות מאמץ לאפשר את שעות הפתיחה המרביות או פתרונות חלופיים במקרה שכזה".
בהתייחסו לסוג ההודעה הוסיף ח"כ מלכיאלי: "יש לוודא שמי שלא מקבל מסרון יקבל הודעה אוטומטית בשיחת טלפון ויש לחייב כי יישלחו מספר הודעות כדי לוודא את קבלת ההודעה. בסוף רוצים להגיע לאדם והודעה כזו אינה יוצרת יותר עלויות".
ארבעה ח"כים תמכו בהצעת החוק: מיכאל מלכיאלי (ש"ס), אריאל קלנר (הליכוד), אוסאמה סעדי ועופר כסיף (הרשימה המשותפת).