בעין הסערה: כך תתמודדו עם תביעות נזקים לכלי רכב, עסקים ומגורים

סערת "כרמל" חלפה לה, וכעת תורם של סוכני הביטוח וחברות הביטוח לטפל בתביעות הנזק לכלי רכב, עסקים ומגורים. סו"ב שי שדה, יו"ר הוועדה האלמנטרית הנכנס, מסביר איך להתמודד עם התביעות וממה כדאי להמנע
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כסוכני ביטוח, אנחנו יכולים וצריכים לעסוק גם במניעה ולא רק בשיקום. זה גם יחזק את התדמית שלנו וגם יטיב עם התוצאות הכספיות שלנו.

מה זאת מניעה?
לפני החורף, ולפני כל סערה צפויה, אנחנו צריכים להוציא ללקוחות שלנו דיוור על תחזוקה של מבנים; אם זה גגות רעפים, אז לנקות את המרזבים, ואם יש נקודות ניקוז נמוכות, אז לוודא שהן פתוחות; אם מדובר בבעלי עסקים שמחזיקים מלאי סחורות וציוד – אז להגביה את הסחורות והציוד, למעט ציוד שחייב להיות על הרצפה, כמו מקררים.

אם יש חניון שהוצף בעבר ומועד לפורענות – לא לחנות בו בעת סערה | צילום: shutterstock

מה להמליץ למבוטחי רכב?
אם יש להם חניון שהוצף בעבר ומועד לפורענות, אז לא לחנות בו בעת הסערה; ובחוץ – עדיף לא להחנות את הרכב מתחת לעצים גדולים. נכון שחברת הביטוח ברוב המקרים תפצה על הנזקים שנגרמו, אבל לא על עגמת הנפש שנגרמה.

ביטוח דירות

אם אנחנו מתגוררים מול הים או בקומה מאוד גבוהה, כדאי ומומלץ לקשור את כל מה שיש במרפסת, או בחצר, או להכניס אותם הביתה. בכל סערה אנחנו רואים מנגלים וכסאות שעפים ממרפסות ומסכנים חיי אדם.

יש להזהיר את הלקוחות שיש ציוד שחברות הביטוח לא מוכנות לפצות עליו באופן אוטומטי, אם הוא בחוץ. אם מישהו השאיר את מסך הטלוויזיה המשוכלל שלו במרפסת, לאחר שצפה בה כל הקיץ, חברת הביטוח לא תשלם על נזק שייגרם לה. זה לא ציוד שאמור להיות בחוץ ואף מוחרג בפוליסה – יש בפוליסה הרחבה לריהוט וציוד גן, ועל אופניים אפשר להתווכח, אבל ציוד אלקטרוני צריך להיות בתוך הדירה, כמו שמנגל צריך להיות בחוץ.

התמודדות עם תביעות

הקטנת הנזק ותיעוד – קודם כל צריך להבין שברגע שהסופה מכה, העומס על חברות הביטוח והשמאים הוא עצום, ולכן צפוי עיכוב בטיפול. אני מזכיר לכולם, שחוק חוזה ביטוח מחייב את המבוטח בהקטנת הנזק. הסוכן צריך להסביר ללקוחותיו – נכנסת לשלולית עם הרכב, עליך לעצור אותו ולצאת ממנו, ולא להמשיך לנסוע ולגרום נזקים מכניים גדולים יותר; ואם יש נזק בדירה או בעסק, לא לחכות לשמאי, שבגלל העומס צפוי שיתעכב, אלא להזמין בעל מקצוע ולתקן. אם הוויטרינה התרסקה, צריך לתקן אותה מיד, אחרת ייגרם נזק נוסף לכל מה שהיא הגנה עליו קודם. באחריות המבוטח לצמצם את הנזק ולהזמין בעל מקצוע עוד לפני שהשמאי מגיע.

במקביל, להסביר למבוטח שעליו דאוג לתיעוד הנזק לפני התיקון – לכל אחד יש היום מכשיר סלולרי עם מצלמה, אז לצלם ולתעד בתמונות ובווידאו כמה שיותר מפורט ולשלוח לסוכן, כי אם המבוטח לא יעשה זאת, חברת הביטוח עלולה להתנער מהתביעה מהסיבה שהמבוטח לא פעל להקטנת הנזק. 

במקרה של נזק גדול רצוי למנות שמאי פרטי בנוסף על שמאי החברה, ותמיד אפשר לפנות לוועדה האלמנטרית כדי להתייעץ.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email