נשיא הלשכה, ממלא מקומו, יו״ר הוועדה האלמנטרית ובכירים נוספים בלשכה התגייסו כדי לסייע לציבור בהתמודדות עם מזג האוויר הקיצוני שפקד את ישראל בימים האחרונים.
יום ראשון:
– הופעה של נשיא הלשכה "בעולם הבוקר" ערוץ 13
– איזכור הלשכה בתוכנית הבוקר של ערוץ 12
– מדריך פתרונות ב"ידיעות אחרונת" בשיתוף הלשכה
– מדריך פתרונות ב"ישראל היום" בשיתוף הלשכה
– ראיון של יו"ר הוועדה האלמנטרית, ישראל גרטי, באולפן ynet
– ראיון בגל"צ ב"שורה התחתונה"
– ראיון ב"שווה כסף" בערוץ 13
יום שני:
– ראיון של יו"ר הוועדה האלמנטרית ישראל גרטי ב FM 104.5.
– ראיון יו"ר מערך היח"צ, רחל כבודי, ברדיו "גלי ישראל"
– מדריך לפתרונות ביטוחיים ב"ידיעות אחרונות"
– מדריך ב"דה מארקר"
– ראיון מ"מ הנשיא, ליאור הורנצ'יק, ברדיו ת"א
– ראיון של יו"ר סניף טבריה, הגליל והעמקים, מוחמד חטיב, ב"רדיו שמס"
יום שלישי:
– ישראל גרטי ברדיו תל אביב
יום חמישי:
– ראיון של נשיא הלשכה רוזנפלד בבוקר ובערב ברדיו צפון

נשיא הלשכה, סו"ב ליאור רוזנפלד, מסכם: "זו הייתה נראות תקשורתית חסרת תקדים של בכירי הלשכה השבוע בתקשורת; 24 שעות סביב השעון באיזכור תמידי של חשיבות הביטוח אצל סוכן הביטוח. חברים, ככה בונים שיח ציבורי והלך רוח תקשורתי. יודע ויידע הציבור בישראל: ביטוח? ברור שרק סוכן ביטוח".
לשכת סוכני ביטוח אף קיימה ביום חמישי מוקד חירום בין השעות 12:00־16:00 וענתה לפניות מבוטחים בנושאי הסערה.
כוח עליון או רשלנות?
רוב הנזקים מהסערה התרכזו בעיר תל אביב־יפו, כולל אסון המעלית בו נהרגו שני הצעירים דין שושני וסתיו הררי. מאות בתי עסק ועשרות דירות הוצפו, כמו גם עשרות כלי רכב שפשוט טבעו ברחובות שהתמלאו במים גועשים בגובה רב.
בשלב זה עיריית תל אביב די מתנערת מאחריות לנזקי הסערה. מהעירייה נמסר כי "בימים אלו בודקת עיריית תל אביב־יפו את נסיבות האירוע על כל היבטיו. עם זאת, יש לציין שעל פני הדברים, נראה שמדובר באירוע טבע נדיר שאין אחריות לעירייה בגינו".
יש לציין, כי העירייה מבוטחת בחברת איילון באמצעות גבאי סוכנות לביטוח.
לדברי סו"ב ישראל גרטי, יו"ר הוועדה לביטוח אלמנטרי בלשכה, ההתעקשות של העירייה שמדובר בכוח עליון ולא ברשלנות, נובעת מכך שמדובר בנזקים של מאות מיליוני שקלים: "ואולם, יש פסיקות של בית משפט מחוזי ועליון לגבי סערות והצפות בתל אביב בשנים 1991־1992 בהן נקבע שמדובר ברשלנות של העירייה, ולא בכוח עליון. גם אם העירייה מבוטחת וחברת הביטוח תישא בעלויות, הרי יש לעירייה השתתפות עצמית של מיליוני שקלים; והשאלה היא אם ההשתתפות העצמית היא לכל אירוע בנפרד? בנוסף, איילון תכפיל לעירייה את הפרמיה בשנה הבאה, שכיום מסתכמת בכ־8 מיליוני שקלים, ואולי אפילו תסרב לבטח אותה. לכן העירייה מתעקשת כי מדובר בכוח עליון, וכי לא יכלה לצפות כמות כה גדולה של גשמים שכל מערכת ניקוז בערים לא עומדת בה, לטענתה.
"אני קורא לציבור בישראל – תבטחו את עצמכם נגד נזקי טבע; אנחנו למודי אסונות טבע בשנים האחרונות, גם אם לא בממדי ענק – שריפות, הצפות, שגרמו נזקים גדולים מאוד והשאירו אנשים ללא בית או עסק. בסערה האחרונה מדברים רק על תל אביב, אבל גם בנהריה הוצפו מאות בתי עסק ברחוב הגעתון.
"כיסוי נזקי טבע לדירה עולה 50־100 שקל לחודש ולבית עסק כמה מאות שקלים. בעל עסק שיש לו ביטוח, יכול לחזור לעבוד מהר מאוד; לא עדיף לשלם כמה מאות שקלים בחודש מאשר לא לעבוד חודשים, ואולי אף שנים, עד שכולם יסיימו לריב עם כולם, כולל בבתי משפט, ואז אולי הוא יראה כסף? זהו כשל שוק גדול".
לגבי אסון המעלית, סבור גרטי כי יהיו פה תביעות רבות וגדולות: "העירייה, כיבוי אש, גם נגד מתקיני המעליות, הקבלן, בעלי הבניין ואולי גם ועד הבית", מציין גרטי.