מתקפות סייבר כנגד מוסדות וארגונים הפכו לדבר שבשגרה אך ביום שישי האחרון היינו עדים למתקפה מהעוצמתיות ביותר עד היום. בברוקר הביטוח איאון (Aon) ישראל מסבירים כי מתקפת הסייבר הבינלאומית הנוכחית היא למעשה תרחיש יום הדין מפניו חששו מדינות וארגונים ברחבי העולם, כאשר גורמים רבים לא האמינו שהוא עשוי להתממש ובכזו עוצמה. אין ספק כי מתקפה זו תשנה את כללי המשחק וההערכות של ארגונים להתמודדות עם אירועי סייבר. אירוע דומה בישראל אף עשוי להוביל לקטסטרופה שכן הארגונים המקומיים אינם ערוכים להתמודדות בעוצמות כאלו ולא תמיד יש חלופה לשירותים שהם מציעים במקרה של אסון.
אירועי אתמול שוב מדגישים שמערכות אבטחת המידע, טובות ומתקדמות ככל שיהיו, אינן מספיקות על מנת להגן על ארגונים ומוסדות מפני מתקפות אשר פוגעות ומשביתות את השירותים שאותם ארגונים מספקים. הדבר חמור ומטריד יותר כאשר מדובר במוסדות המספקים תשתיות ושירותים קריטיים כמו בתי חולים ומערכות תקשורת.

"פוליסות לביטוח סייבר אינן נועדו רק לפצות את הארגונים מפני הנזקים הכלכליים מולם הם חשופים בעקבות האירוע אלא הן מאפשרות להם לטפל בכשל אבטחת המידע אשר מערכות ההגנה לא הצליחו למנוע", אומר אדי אביעד, מנהל תחום הסייבר באיאון ישראל. "ארגונים אשר נערכו ורכשו פוליסת ביטוח מפני התקפות סייבר יפעילו כעת את אותם צוותים אשר יסייעו להם בניהול המשבר הטכנולוגי, המשפטי ואולי הכי חשוב המשבר התקשורתי והתדמיתי".
אביעד מוסיף כי "נכון להיום, שיעור החדירה של ביטוחי סייבר בישראל עדיין נמוך בהשוואה למדינות אחרות כמו ארה״ב ואירופה. הרוב המוחלט של בתי החולים והמוסדות הרפואיים טרם רכשו פוליסת סייבר. כנ״ל לגבי מוסדות ממשלתיים וחברות המפעילות תשתיות קריטיות. אין ספק כי לאחר אירועי אתמול, תשתנה ההבנה של אותם ארגונים בישראל שמאמינים כי מערכות אבטחת המידע לבדן יעשו את העבודה, והם ישקלו ברצינות רכישת פוליסה, אשר תסייע להם להתמודד עם המשבר ועם הנזקים הכלכליים שהוא מביא אחריו. שינוי תפיסה זה יאתגר גם את חברות הביטוח בארץ ובעולם מבחינת הקיבולת הביטוחית בשווקים לסיכונים אלו לאור הדרישה הגבוהה לביטוח הצפויה כעת בעקבות האירועים האחרונים".