בשבועות הקרובים תוגש הצעת חוק להכרה ברכישת ביטוח סיעודי כהוצאה לזיכוי מס

סו"ב איגור מורי: "בכנס שמנו דגש על הנושאים שיסייעו לסוכן להעניק ללקוח שלו את הידע המקצועי והשירות שלו ולא להיות רק איש מכירות"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"מתחילת הקדנציה אנחנו מתכננים להפוך את הביטוח הסיעודי להוצאה מוכרת לזיכוי ממס. לצורך כך, נגיש כבר בשבועות הקרובים הצעת חוק באמצעות ח"כ עודד פורר, לפיה כל מבוטח שמשלם פרמיה עבור סיעוד, אותה פרמיה תוכר לו לזיכוי ממס".

כך מבשר נשיא הלשכה סו"ב ליאור רוזנפלד בראיון למגזין הבריאות של "ביטוח ופיננסים", שיתפרסם לקראת כנס הבריאות הארצי של הלשכה שיתקיים ב־17 ביולי במרכז האירועים Lago בראשון לציון.

"הצעת החוק הזאת טובה לכל הצדדים", מסביר רוזנפלד ומוסיף כי "למדינת ישראל, כי זה יעודד אנשים לרכוש ביטוח סיעוד ולא יפלו כנטל על המדינה; לסוכני הביטוח – הם יוכלו למכור יותר; למבוטח – הוא מזוכה וזה יוזיל לו את העלויות. ההצעה תוגש בשבועות הקרובים והיא כוללת חוות דעת מקצועית של פרופ' דב צ'רניחובסקי, פרופ' למדיניות וכלכלת הבריאות באוניברסיטת בן גוריון ויועץ לבנק העולמי, שחוברה עבור לשכת סוכני ביטוח".

רוזנפלד | צילום: יוסי אלוני

להכיר את העולם

בכנס הקרוב ישתתפו כ־700 סוכני ביטוח מתחום הבריאות והסיעוד. לראשונה, יצביעו ויבחרו כל חברי הלשכה (לא רק סוכנים בתחום הבריאות) את החברה הטובה ביותר בעיניהם בתחום הבריאות. בימים אלה מופץ לכולם שאלון תחת הכותרת "מצביעים – משפיעים", בו הם צריכים לענות על שלוש שאלות: 1. איפה היית קונה ביטוח בריאות למשפחה? 2. אם היית צריך לעבוד עם חברה אחת בתחום הבריאות, עם מי היית עובד? 3. איפה היית עושה ביטוח נסיעות לחו"ל? התוצאות ייחשפו בכנס. סו"ב איגור מורי, יו"ר ועדת הבריאות והסיעוד בלשכה, מבהיר: "זה לא סקר, זו הצבעה. זה שינוי שפה, כמו בתהליך בחירות".

לגבי הכנס מספר סו"ב מורי: "בכנס שמנו דגש על הנושאים שיסייעו לסוכן להעניק ללקוח שלו את הידע המקצועי והשירות שלו ולא להיות רק איש מכירות. תחום הבריאות והסיעוד במיוחד, הוא תחום בו נדרשת התמקצעות והתעדכנות; ההמלצה של סוכן הביטוח משפיעה לא רק בבועה של מכירת הפוליסה, אלא גם בשימוש בידע שלו על כול עולם של הבריאות והסיעוד; לכן נדרשת מקצועיות – לא רק הכרת פוליסה כזאת או אחרת, אלא הכרת העולם שמסביב וזאת ברמה מקצועית גבוהה, כדי לסייע ללקוח הספציפי ולהתאים לו את מה שהוא בדיוק צריך.

"הקשר של סוכן ביטוח עם לקוח בתחום הבריאות והסיעוד גם לא מסתיים עם הצלחת התביעה; אם מדובר בחולה סופני, יש עמותות וגופים שיכולים לסייע לו בהמשך הדרך. על הסוכן להכיר את כולן, להיות אתן בקשר ולכוון את המבוטח למקום הטוב ביותר עבורו. נושא זה יסוקר בכנס בידי סו"ב גדי ארגמן", אומר מורי.

לדבריו, "ב־1 בינואר נגמר עידן הביטוח הקולקטיבי, והתקווה לרפורמה רצינית בתחום הביטוח הסיעודי הממלכתי נגוזה, לשנים הקרובות לפחות. נשאלת השאלה איך ממשיכים מכאן? לשם כך חיברנו לפאנל מיוחד נציג חברת ביטוח – דניאל כהן מכלל, נציג בית בית חולים גריאטרי, שי בריל, כלכלן בריאות, ד"ר דב צ'רניחבסקי וסוכן ביטוח, דב ברומר. הפאנל מיוחד ייתן את התשובה המקצועית והאסטרטגית לשאלה הזאת".

על כתבי השירות שבוטלו והקושי ברכישת "הנספחים" התחליפיים, תדבר בכנס סו"ב ורדה לבקוביץ שמתמחת בנושא.

עוד ישתתפו בכנס – ח"כ אלי אלאלוף, יו"ר ועדת עבודה, רווחה ובריאות; ד"ר אודי פרישמן (תביעות בטכנולוגיות חדשות); עו"ד עדי בן אברהם, היועץ המשפטי של הלשכה (כתבי שירות ללא מבטח); ד"ר נועם אסנה, מנהל המערך האונקולוגי בבי"ח ברזילי ואיתי אשכנזי, מנכ"ל סוכנות גיל ורדי לביטוח, שידברו על רפואה וביטוח רפואי בהתאמה אישית בתחום האונקולוגיה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email