בשבוע הבא תפרסם הרשות את הפוליסה התקנית החדשה לרכב

כך הודיע הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון בכנס עדיף לביטוח אלמנטרי • "הטכנולוגיה תשחק תפקיד מאוד חשוב בעולם האלמנטרי השנה"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"עברו כבר כמה שנים מאז שרועננה הפוליסה התקנית ואנו נפרסם בשבוע הקרוב פוליסה תקנית חדשה עם כללים חדשים ושיפורים משמעותיים לטובת הציבור", כך לדברי הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ד"ר משה ברקת, בכנס עדיף לביטוח אלמנטרי שהתקיים ביום שלישי השבוע.

ברקת דיבר על החידושים הדיגיטליים בביטוח רכב עליהם הודיעה הרשות – קבלת דו"ח היעדר תביעות מ"הר הביטוח" בחינם וטיוטת חוזר לחיוב חברות ביטוח להנפיק תעודת ביטוח רכב חובה דיגיטלית. "אלה צעדים שבהם אנו מחזקים את עולמות הדיגיטל ורואים שנוספות חברות בעולמות האלה ונוספים ערוצי הפצה. אנו בהחלט מביאים בעניין בשורה אמיתית לציבור", אמר ברקת.

דר' משה ברקת | צילום: אוראל כהן

לדבריו, הוא קיים השבוע שיחה עם היו"רים והמנכ"לים של חברות הביטוח, ואמר להם שלמרות עולמות החיסכון, הפנסיה וההשקעות שיש הרבה מה לעשות בהם – עדיין בתחום הביטוח ומוצרי הביטוח יש הרבה מקום לחדשנות, להבאת מוצרים חדשים לשוק. ברקת הוסיף כי בעולמות הסייבר הוא צופה ביטוח של שלושה קווי מוצרים בתחומים האלה לחברות הגדולות, גופים פיננסיים וגופים רגישים, לעסקים קטנים ובינוניים ואפילו לצרכן הביתי."יש הרבה מאוד מה לעשות בנושא הזה", אמר ברקת. "אנחנו עומדים לעשות צעד אחד קדימה בתחום האינשור־טק. בין היתר קונספט ייחודי של הקמת מכרזים לחברות הביטוח. בהתחלה מתכוונים לעשות זאת בעולמות האלמנטר, רכב, בית חכם וכך הלאה. יש מוצרים טובים ישראלים בתחום שכבר עובדים. זה בנוסף לכל התמריצים והאפשרויות שנתנו לחברות לפתח ולקדם השקעות בתחום. זה יביא את כל עולם הביטוח הכללי צעד אחד קדימה".

ברקת ציין בעניין החיסכון: "אנו עדיין בחסר וצריך לעודד את החיסכון לקראת פנסיה. נפעל בתחומים האלה ללא לאות כמו שפועלים גם בתחומים האחרים. נסתכל גם על פוליסת דירה בהמשך הדרך ויש עוד הרבה נושאים שנביא לשולחן. המסר העיקרי הוא שטכנולוגיה תשחק תפקיד מאוד חשוב בעולם האלמנטרי השנה. אני מצפה גם מהסוכנים שיתקדמו וישתמשו בכלים שמציעים להם, החברות או גופים שלישיים. אנו בפני הזדמנות גדולה, בעיקר סוכנים צעירים שאני מנסה לראות כיצד אפשר לטפח אותם ולקדם אותם, כי הענף הזה צריך דם חדש, עתיד, תקווה – ואולי דרך הטכנולוגיה החבר'ה האלה, שבאופן טבעי הטכנולוגיה באה להם יותר בקלות, שם תהיה הדרך שלהם לצמוח ולפרוח".

עו"ד עדי בן אברהם, יועמ"ש הלשכה בתגובה: "אני מברך על דברי הממונה. זיהינו בלשכה לא מעט מקרים שבהם הייתה אי בהירות בתנאים הקיימים בפוליסה המצריכים חשיבה מחודשת וסיעור מוחות יחד עם הלשכה. עם פרסום הטיוטה, נגיב בהתאם".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email