מלי את הכנסת אישרה בתחילת השבוע בקריאה שנייה ושלישית את תיקון החוק שיזם שר העבודה והרווחה חיים כץ, שיבטל את הצורך במגורים משותפים עם חולה סיעודי כתנאי לקבלת גמלת סיעוד. מדובר במהלך שיקל משמעותית על בני המשפחה במקרים שבהם קבעה ועדה מקצועית מקומית של הביטוח הלאומי כי אין שירותי סיעוד זמינים שניתן לספק ליקיריהם.
כיום ועדה מקצועית רשאית להורות על תשלום שווי הגמלה ישירות לידי המבוטח, אבל רק בתנאי שהוא גר עם קרוב משפחה המטפל בו, ושלא ניתן לספק לו שירותי סיעוד חלופיים.

ניסיון אגף הסיעוד בביטוח הלאומי הראה כי תנאי זה, שנוגע למגורים עם קרוב משפחה, עלול להוביל למצבים שבהם נשללת זכותו של המבוטח לתשלום הגמלה בשל סייגים שכלל אינם תלויים בו ואף שהוא זקוק לסיוע בפעולות יומיומיות. בנוסף, תיקון החוק יקבע כי גמלת הסיעוד תשולם לחולה בתוך 30 יום מהמועד שבו נקבעה הזכאות, במקום תקופה של 60 יום. השר כץ: "המטרה שלנו היא להקל על הזכאים לגמלה. זהו צעד נוסף להקלה במימוש זכויות בביטוח הלאומי. מדובר בתיקון שיסייע משמעותית לתושבי הפריפריה, המאופיינת בקושי באיוש משרות בתחום הסיעוד".
כ־160 אלף איש ואישה זכאים כיום לגמלת סיעוד ובמרבית המקרים הגמלה ניתנת בשירותים בעין הכוללים טיפול סיעודי בבית, טיפול במרכז יום, אספקת מוצרי ספיגה ועוד, כאשר עיקר ההוצאה מופנה לשעות טיפול סיעודי בבית החולה (כ־ 94% מסך ההוצאה).