"גאה להיות שוקה"

הביטוח הישיר מעסיקה עובדים ללא הכשרה מקצועית, משקיעה בפרסום מיליונים שיוצאים מהכיס שלכם – ובדרך כלל גם מוכרת פוליסות יקרות יותר. ברגע האמת, רק הסוכן יעמוד לצידכם. מאור כהן מוריד את הכפפות ומסביר למה זה נכון ש"אין ברכה בלעזוב את שוקה"
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מאז היכרותי את תחום הביטוח, עוד בהיותי שכיר בחברת ביטוח, תמיד עלה בכל מקום אפשרי נושא העמלות של סוכני הביטוח. מכתבות בעיתונים, ועד דרך הפרסומות השליליות של הביטוח הישיר. אני חייב להודות שזה מתחיל להציק לי. לא נוח לי לעסוק בנושא הזה ברבים, לאף אחד לא נוח לדבר על שכרו. אבל כלשון חברנו נפתלי בנט – "די כבר" או "בואו לא נתבלבל".

מציק לי שכל שני וחמישי המפקחת על הביטוח עושה עוד צעד בדרך להשאיר אותנו עם כמה שפחות שכר ועושה הכל כדי להגביל את שכרנו. היא חושבת שאם תקטין את התגמול לסוכנים, זה יעשה טוב לשוק הביטוח. אז זהו שלא. זה רק יפגע במקצוע ובנכונות של אנשים טובים לעסוק בו, ועם הזמן יהיו פחות סוכנים איכותיים, והמבוטחים רק יפגעו מכך, כי ברגע האמת לא יהיה מי שיכוון אותם ברמה המקצועית והאישית.

מציק לי שחברת ביטוח – שמעסיקה חיילים משוחררים ללא הכשרה מקצועית ואנשי מכירות מעולים אבל חסרי ניסיון, שמוכרים פוליסה שבלונית אחת – מנהלת קמפיין נגד הכיס שלנו ופוגעת בשמנו הטוב.

כמה מרוויח רואה החשבון?

האם יש עוד מקצוע, שנכנסים לו ככה לכיס? האם נתקלתם אי־פעם בפרסומת או בכתבה שהתעסקה בשכרו של רואה החשבון שלכם? באחוזי הרווח של עורך הדין שלכם, או בכמה כסף מכניס לכיס השיפוצניק? כנראה לא. אז למה מתעסקים דווקא בשכרו של הסוכן? למה צרות העין הזו?

הסיבה הראשונה היא הקמפיין האלים של הביטוח הישיר – "למה לממן סוכן"? כאילו פרמיית הביטוח יקרה יותר דרך סוכן. אז ברוב המקרים הפוליסה דרכנו הרבה יותר זולה מהחברות הישירות, והן מציגות מצג שווא מטעה שהן יותר זולות. במקרים שהן יותר זולות – זה נובע מחישובים שעורכת כל חברת ביטוח, המבוססים על נתונים שונים כמו גיל, דגם, תביעות וכו'.

חלק מהפרמיה שהלקוח משלם הולך על הוצאות של חברת הביטוח. חברה כמו ביטוח ישיר מעסיקה עובדים לא ממש מקצועיים בביטוח, אבל מה לעשות שגם להם צריך לשלם. בחברת ביטוח לא ישירה יש פחות עובדים ופחות הוצאות לעובדים, כי סוכנים מקצועיים עושים את רוב העבודה.

ומה עם הוצאות הפרסום? איזו חברת ביטוח משקיעה בפרסום יותר מאשר בלקוח? נכון, הביטוח הישיר, שמשלם עשרות מיליוני שקלים בשנה על קמפיין שוקה, מיקי חיימוביץ וארקדי דוכין. ופרסומות עולות כסף. ומאיזה כיס זה יוצא? מהכיס שלכם. חברת ביטוח שעובדת עם סוכנים משקיעה פחות בפרסום – אנחנו אנשי השיווק שלהם.

הסיבה השנייה היא חוסר מודעות לחשיבות המקצוע שלנו. המוצר הנקרא ביטוח, אינו מורגש עד רגע האמת, והתחושה היא שהוצאנו כסף על אוויר. אבל סוכן הביטוח לא רק מוכר לכם נייר ומחלק לוחות שנה. הוא זה שיהיה שם ברגע האמת, שידע ויצטרך לתת את המענה המקצועי, שייתן לכם גב חזק מול חברת הביטוח ברגע האמת. כאשר אתם מבוטחים בישיר, אתם נמצאים למעשה בידיים שלהם, בלי עזרה מקצועית או מישהו בצד שלכם. זו בדיוק הסיבה שאנחנו לא מתווכחים עם שכרו של עורך הדין, שמשרת את האינטרס שלנו, ולא עם רואה החשבון שעוזר לנו להתמודד עם מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי.

אנחנו לא מעוניינים שיתעסקו בשכרנו, אנו בעלי מקצוע ואנו עובדים קשה לילות כימים כדי להרוויח שכר. חלקנו גם מפרנסים עוד כמה משפחות פשוטות כמונו, ולא את רביב צולר מנכ"ל ביטוח ישיר, שמרוויח 8 מיליון שקלים בשנה. ואתם מקבלים מוצר מעולה, עם שירות מקצועי, במחיר שלרוב יותר זול מהישיר.

יעידו על כך מבוטחיי. המבוטח שלא יכול היה לטוס לחו"ל לפני חודשיים, כי אף חברת ביטוח לא רצתה לבטח אותו עקב מצב רפואי, והפכתי עולמות שיתקבל לביטוח ויטוס. או המבוטח שהתווכחתי בשבילו עם חברת הביטוח על הכסף שמגיע לו. או המבוטח שחברת נזקי הצנרת עשתה לו בדיקה חפיפה, עד שהתערבתי והעמדתי אותם על הרגליים שיתחילו לעבוד.

אני גאה להיות שוקה, לעזור לאנשים ולהרוויח מזה כסף. אין בזה כל רע, אני עובד בשבילכם במסירות ובמקצועיות וזכותי להתפרנס בכבוד. על דבר אחד אין לי ויכוח עם הישיר: "אין ברכה בלעזוב את שוקה".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email