"הדבר שהכי מאיים כיום על הגדלת הפריון והתוצר – הוא רגולציית יתר. אני לא מתכוון לאדם ספציפי אלא להלך רוח שמלובה בשיח פופוליסטי שמבקש לכבול את המגזר העסקי – מנוע הצמיחה של המשק. רגולציית יתר שלא מורידה במאום את יוקר המחיה ולא נותנת שום דבר לציבור. עוד כללים, עוד תקנות, עוד חוזרים ועוד הוראות – למשטר את הכל. להעמיד את המגזר הפרטי בשלשות. אימפריה של ניירת שמבקשת כל בוקר מחדש להגביל את המגזר הפרטי.
כך אמר השר לשעבר גדעון סער, יו״ר הוועדה הציבורית לבחינת ענף הביטוח, בנאומו בערב הפתיחה של כנס אלמנטר של לשכת סוכני ביטוח.
סער המשיך ותקף: "שיווי המשקל מוסט מהיוזמה, מהתכנון העסקי, ומחלקות הרגולציה רק הולכות וגדלות. שפת הפקידוסטן רק מתעדכנת מידי יום. כל רגולטור מלך, לכל אחד מדיניות משל עצמו, לא רואה עצמו כפוף למדיניות הממשלה שנבחרת. הוא הריבון. הקשר בין אחריות וסמכות הולך ונחלש". לדבריו, "המשק שלנו זקוק לדה רגולציה. הניחו כבר למגזר הפרטי – תנו לחיות בארץ הזאת. שומרי הסף לא מונו להיות סוהריה של הכלכלה הישראלית".
יאבדו את הקשר
את הטקס פתח אריאל מונין, יו"ר הוועדה לביטוח כללי בלשכה. בין היתר אמר מונין: "המפקחת על הביטוח בחרה לא להגיע וזה בסדר. זו בחירה שלה. אם היא הייתה באה היינו שואלים אותה אם אנחנו סוכני הביטוח מיותרים; האם אתם באמת חושבים שצריך לקחת את העם ולתת לו להתמודד לבד? העם צריך אותנו ורוצה אותנו, ואנחנו נהיה כאן בשבילו ונדע להתפרנס בכבוד", הדגיש לקול תשואות הסוכנים בקהל. הוא הוסיף: "חברות ביטוח שיחליטו לעבוד מעל לראשנו יאבדו את הקשר ויישארו רק עם הדיגיטציה. בשיתוף איתנו נוכל לעשות הרבה יותר בשביל המבוטחים. אני קורא לחברות הביטוח, זה עוד לא מאוחר. אנחנו פה. לגבי הסוכנים, אני חושב שאנחנו צריכים להפסיק להיות זאבים בודדים אלא לעבוד יחד. להקה שהחזקים בה ישמרו על החלשים, הצעירים ישמרו על הוותיקים והוותיקים יביאו מניסיונם לצעירים".

עוד אמר מונין, "לנו יש את הקשר האישי עם המבוטח. אם אנחנו נדע לשמור על הקשר המיוחד הזה לא משנה אם הטכנולוגיה תבוא או תלך ולא משנה מה יעשו החברות, הקשר הזה ימשך", סיכם מונין.
מנכ"ל איגוד חברות הביטוח, ד"ר גיא רוטקופף, שנאם אף הוא בערב הפתיחה, אמר: "אנחנו רואים בכם, סוכני הביטוח, שותפים מלאים של חברות הביטוח הן במתן היזון חוזר, שיווק וגיוס לקוחות. אריה אברמוביץ היה מהראשונים שבירכו על המינוי שלי. ביום הראשון שנכנסתי לתפקידי הרמתי אליו טלפון. מאז אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא ומהלב. אני לומד ממנו המון". גם הוא התייחס לעודף הרגולציה ואמר: "חברות הביטוח עסוקות ב-60% מהזמן ברגולציה. צריך לעשות אסדרה לרגולציה בישראל. התחום שרוי בחוסר יציבות משווע, עם הידברות וסובלנות נגיע לתוצאות".
נשיא איגוד לשכות המסחר, עו"ד אוריאל לין, ציין: "ישנה החלטת ממשלה להפחית את הרגולציה ב-25%, זה לא קורה. צריך להתחיל עם אגף שוק ההון במשרד האוצר. מישהו צריך לאכוף את החלטת הממשלה להפחתת הרגולציה. רגולטורים באים והולכים, כל אחד מנסה להשאיר את חותמו, ועלינו לחנך את חברי הכנסת לעמוד בפניהם.
אתגרים בביטוח חקלאי
שר החקלאות, אורי אריאל, הציב בפני חברות הביטוח והסוכנים שני אתגרים. "ענף הביטוח החקלאי נמצא בחוסר תחרות. כיום ישנה רק קרן נזקי טבע שמבטחת חקלאים לימים קשים, ברד שיטפון או חמסין. הקרן מחלקת מאות מיליוני שקלים לחקלאים בשנה. אבל יש רק חברה אחת כזו. אנו פונים אליכם – תיכנסו לענף, שהוא ענף חשוב, מיוחד ומרתק, ואנו רוצים להגביר את התחרות. האתגר השני הוא צער בעלי חיים. אנחנו מחפשים חברות שייכנסו לביטוח בעלי חיים. ניתוחים וטיפולים של בעלי חיים הם יקרים מאוד. כמו שמבטחים בני אדם -צריך לבטח חיות מחמד".