במושב "עתידה הכלכלי של מדינת ישראל" שהתקיים בכנס ביטוח חיים ופנסיוני באילת, בהנחיית העיתונאית שרון כידון, השתתפו ח"כית ציפי לבני ׁ(המחנה הציוני), שר הפנים גלעד ארדן (הליכוד), יו"ר ועדת הכספים ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), וח"כ עופר שלח (יש עתיד).
"החיבור עם הרצוג בבחירות הקרבות יצר תקווה חדשה, שלא עוסקת רק בביטחון אלא גם בכלכלה ובחברה, חיבור שמשנה את סדר העדיפויות הלאומי", אמרה לבני. "התפקיד שלנו הוא לשחרר חסמים ביורוקרטיים, ולאפשר לעסקים קטנים לפרוח. במקום שיש מונופול, גם זכויותיו של האזרח נדרסות. אנחנו מבקשים להחזיר את האחריות על אזרחים לכתפי הממשלה. לא יכול להיות שאנחנו רק מאפשרים לשוק לפעול בתהליכי הפרטה".
לבני התייחסה בדבריה למצוקת העסקים הקטנים ואמרה: "גם לעצמאים מגיע לקבל דמי אבטלה מהביטוח הלאומי, בדיוק כמו לשכירים. יש האומרים שהביטוח הלאומי לא יוכל לעמוד בזה אקטוארית, אז אנחנו אומרים שכמו שהוא עומד בזה אקטוארית לשכירים, הוא יוכל לעמוד בזה גם לעצמאים. מדינת ישראל נמצאת במעגל שוטה, וכדי לפרוץ את התהליך הזה צריך לייצר מדיניות אחרת ממה שנהוג בממשלה כיום.
"המציאות הישראלית נוצרה כתוצאה מאידיאולוגיה שמנהיגה הממשלה שלנו, של ארץ ישראל השלמה והחלטות שמאפשרות צמיחה של התנחלויות מבודדות. העולם מפסיק להבין אותנו, החרמות כלכליות מונחתות עלינו, השנאה והגזענות בתוך המדינה מתגברים, והפתרון של חלק מההנהגה בישראל הוא שכולם נגדנו ואין מה לעשות. לחשוב שכל העולם אנטישמי ושנשיא ארה"ב שונא אותנו זו טעות. אנחנו כאן כדי לשנות את המציאות הזו".
ארדן התייחס למצוקת הדיור וליוקר המחיה בישראל: "החיים בישראל אינם פשוטים, בהחלט יש כאן עוני גבוה ופערים חברתיים, אבל אגלה לכם סוד: בשום מדינה אין גן עדן, לכל מדינה יש את הצרות שלה. עם זאת, מדדי המקרו של ישראל טובים. אל לנו לשכוח שהם מבוססים על מדיניות כלכלית שמישהו מנהל. בישראל הקטנה שמוקפת מדינות שלא מתות עליה, אנו נאלצים להשקיע בביטחון סכומים עצומים. אל תשוו אותנו לגן עדן, תשוו אותנו לכלכלות עולמיות מהמפותחות בעולם. הן בשקיעה ואנחנו בצמיחה".
ארדן עקץ את המפלגות היריבות בתחום הדיור: "אי אפשר לומר ששום דבר לא קורה. נכון שיש תחום שעדיין אין בו תוצאות ויש כאלה שיכולים למכור דברי שווא ולהבטיח קסמים, אבל ברגע שנוצר פער של עשרות אלפי יחידות דיור בין ההיצע לביקוש, ברגע שהריבית במשק כמעט אפסית, ברור שנוצר פער גדול. על הפער הזה אי אפשר לגשר, גם לא בשנה או בשנתיים. תחום הבנקאות הוא אחד החסמים המרכזיים שחונק את שוק האשראי. הגיע הרגע שבו על כולנו להכריח את הבנקים למכור את הבעלות על חברות כרטיסי האשראי, ולהכניס שחקנים חדשים לשוק האשראי ולמשקי הבית הקטנים".
סלומינסקי פתח בפנייה נרגשת לסוכני הביטוח: "אני אוהב אתכם ועובד אתכם כבר הרבה זמן. פתחתי בפניכם את שערי ועדת הכספים, כך שאין יותר מצב שבו מקבלים הוראות מרגולטורים, אלא יושבים יחד, מקשיבים ומידיינים – יש לכם את היכולת להשמיע את קולכם. לולא הבחירות עכשיו, היינו יושבים נשיא הלשכה אריה אברמוביץ והמפקחת על הביטוח דורית סלינגר סביב הבעיות שמלוות אותנו יחד בענף. היינו מגיעים לסיכום טוב שהיה מקובל עליכם. אני מקווה שנזכה לעשות זאת מיד לאחר הבחירות".
שלח אמר כי "המחאה החברתית של 2011 לא היתה על כמה עולה פה קוטג', אלא על תחושה של צדק ואובדן המשמעות. השאלה היא מה אני כאזרח מקבל מהמדינה בחוזה שיש לי אתה. אנחנו כבר יודעים שהחיים בישראל לא יהיו יותר קלים מאשר החיים במקומות אחרים. כשמדברים על צמיחה ושותפות טובה יותר במשק הישראלי, יש שלושה נושאים על הפרק: הראשון הוא הגז שיכול להיטיב עם המשק הישראלי, תעסוקת המגזרים שאינם שותפים בשוק העבודה, בעיקר החרדים ונשים ערביות, ומהלך מדיני שיביא ללגיטימיות בינלאומית ולחיים של תקווה. זה יכול לשמש כמקדם צמיחה אדיר לכלכלה הישראלית".