השבוע האחרון של מכירת פוליסות הבריאות הישנות היה גם אחד השבועות הקשים בתדמיתו של סוכן הביטוח בתקשורת. נדמה היה שכל העיתונאים גוייסו להאדיר את מהלכי הרגולטורית ותוך כדי מצאו את הגורם "האשם" בכל הרפורמה – סוכני הביטוח.
דווקא בשבוע שכזה כדאי לראות את חצי הכוס המלאה שכן במשך שנים מספידים את סוכני הביטוח וראו זה פלא, סוכני הביטוח עדיין כאן. לא חסרות דוגמאות במהלך העשורים האחרונים שבהן סוכני הביטוח בעצמם ראו בעיני רוחם את "סוף הדרך". אבל המציאות הוכיחה גם השבוע בדיוק את ההיפך – שאנחנו רלוונטיים יותר מתמיד. ומי קבע זאת? עיתונאים? תקשורת? הרגולציה? לא! עם ישראל. הציבור הצביע ברגליים ונענה לקריאת סוכני הביטוח לרכוש פוליסות לפני הרפורמה. הוכח שוב כי המקצועיות, השרות ובעיקר האמון שרוכשים המבוטחים לסוכן הביטוח שלהם מאפילים על כל אייטם של עיתונאי כזה או אחר.

ומה הלאה? ציבור סוכני הביטוח ימשיך להיות הגורם המקצועי בשוק הביטוח בישראל וזאת מכיוון שעסקים עושים בין אנשים ועם אנשים. הוכח שאין תחליף לקשר אישי רב שנים ולאינטראקציה בין אישית.
ניתן כיום לקבל מידעים בתחום המשפט, הרפואה והמיסוי באין ספור אתרי אינטרנט; אז מה? האם עורכי דין, רואי חשבון ורופאים נעלמו? אתרי השוואה ומחירונים באינטרנט טובים למתן אינדיקציה בנושא אחד בלבד והוא המחיר. מכאן והלאה, המבוטחים יבחרו נכון כפי שבחרו השבוע – הם יבחרו בסוכן הביטוח.