בעיית חישובי עמלות הסוכנים היא תופעה שפוגעת בפרנסתם של סוכני ביטוח רבים. כך למשל, לפני כחצי שנה פורסם כי חברת הביטוח כלל הודיעה לרוב סוכניה כי בשל תקלה במערכת חישוב עמלות לסוכנים, הם נדרשים להשיב לחברה עמלות בהיקף של עשרות אלפי שקלים.
לשכת סוכני הביטוח פועלת, הן מול הרגולציה והן מול חברות הביטוח, כדי לפזר את העלטה סביב דו"חות חברות הביטוח, וליצור שקיפות בעמלות לסוכן. כך אומר נשיא הלשכה אריה אברמוביץ: "לצערי, המציאות כיום מאפשרת לחברות הביטוח לפנות לסוכן לאחר שנים של פעילות משותפת, ולהודיע לו שהוא חייב לה כסף. לכן על הפיקוח ליצור מנגנון שיחייב שקיפות בעמלות הסוכן, ויאפשר לסוכני הביטוח לעקוב אחר העמלות המגיעות לו באופן סדיר וברור".
עוד מוסיף אברמוביץ בפנייתו לסוכני הביטוח, "אנחנו ממליצים לכל סוכן שלא להסתמך רק על חישובי חברות הביטוח, ולבצע בדיקות משלו, כדי להבטיח שהוא מקבל את מלוא שכרו". כמו כן, מוסיף יו"ר הוועדה לביטוח פנסיוני יובל ארנון: "פנינו לחברות הביטוח בבקשה לפרסם דו"חות אחידים ונהירים, שיפרטו את העמלות שמופרשות לסוכנים, אך לצערי זכינו מהן לכתף קרה. בעקבות כך אנו מנהלים מגעים מול המפקחת על הביטוח, דורית סלינגר, שתתערב בנושא ותחיל על חברות הביטוח את מה שהרגולציה החילה על הדו"חות ללקוחות – מידע ברור ואחיד. אנחנו מקווים שאכן נזכה לשיתוף פעולה בנושא זה".
בנוסף, הממונה על עמלות הסוכנים בלשכה, טוביה צוק אומר כי "על חברות הביטוח להפנים ששקיפות חייבת להיות גם בתגמול סוכני הביטוח. דו"חות העמלות מהווים תעלומה לציבור הסוכנים. כך למשל, במקרים רבים נשלחים דו"חות העמלות בקובצי PDF, מה שמקשה על ניתוחם, לא כל החברות מאפשרות המרה של הקבצים לגיליונות אקסל. על החברות להפיק דו"חות המאפשרים קבלת מידע על כל מרכיבי העמלה, כמו אחוז העמלה מהפרמיה, והנחות שניתנו על חשבון עמלת הסוכן. הלשכה לא תחדל לפעול בנושא, זאת כדי שחברות הביטוח יאפשרו לסוכנים לבדוק אם קיבלו את המגיע להם תמורת עבודתם".