מערכת הפנסיה הישראלית מקבלת ציונים גבוהים במדד הפנסיה העולמי לשנת 2021. היא מדורגת במקום הרביעי במדד הפנסיה של חברת מרסר ומכון CFA. במקום הראשון נמצאת איסלנד ואחריה, במקום השני, הולנד.
המדד השנתי של מרסר ומכון CFA בוחן מדי שנה את איכות מערכות הפנסיה הציבוריות ומצביע על הישגים לצד פגמים ומציע אף דרכים על מנת להבטיח לגמלאים פנסיה הולמת. הדירוג של מערכת הפנסיה הישראלית מקבלת ציונים טובים ודירוג כולל של B+ מיד אחרי איסלנד, הולנד ודנמרק. הדירוג הזה ניתן הודות לסביבה רגולטורית חזקה, תקשורת והגנה על האזרחים בעלי הזכאות לפנסיה.
באיסוף נתוני ההשוואה היה שותף מכון קסירר בפקולטה לניהול על שם קולר באוניברסיטת תל אביב.
בדירוג הפנסיה העולמי מצביעים עורכי המדד על פערי הפנסיה בין גברים לנשים. בין הגורמים, יותר נשים עובדות במשרה חלקית ושכרן נמוך יותר בממוצע. נמצאו גם פגמים במבנה הפנסיה של הנשים, כאי צבירה זכויות פנסיה בתקופת חופשת לידה או בשל טיפול בילדים קטנים או בהורים קשישים.
המבטחים במצרים מתמודדים עם השלכות הקורונה
חברות ביטוח החיים במצרים מתמודדות עם ההשלכות של מגפת הקורונה, שהשפיעו מאוד על ענף ביטוחי החיים.
פדרציית הביטוח המצרית (IFE) דיווחה שחברות הביטוח מתמודדות עם שלושה אתגרים: כיצד להגביר את הביקוש לביטוחי חיים, כיצד לשפר היחס למבוטחים וכיצד החיתום על פוליסות ביטוחי חיים יהיה רווחי יותר. בפדרציה מדווחים שחברות הביטוח נמצאות בחיפוש אחר מוצרי ביטוח גמישים שיספקו מגוון רחב של לקוחות, מאזרחים ותיקים עד ילדים.

בעלון הפדרציה המצרית, מסר יו"ר הארגון אלאן אל-זוהיירי שחברות הביטוח פועלות כדי להתייעל במגמה להקטין ההפסדים וההוצאות. מבטחי החיים מקדמים את המעבר לדיגיטציה ומגיבים במהירות לשינויים בדרכי העבודה של חברות הביטוח בעולם. פעולה זו מתבצעת בשיתוף פעולה עם כמה ארגונים, כאשר הפדרציה משתפת פעולה עם רגולטור הביטוח המצרי כדי לעודד המעבר לדיגיטציה.