"די לבדיקות המשפילות במבחני הזכאות לחולים סיעודיים"

הושקה השדולה למען הגמלאים בכנסת; סוכני הביטוח חברי "עולם הבריאות" היו שותפים להכנת תוכנית סיוע לאוכלוסייה הקשישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

בשורה לגמלאים: השדולה למען הגמלאים הושקה ביום שני בכנסת, באירוע מרגש שנערך ב"זום". בראש השדולה תעמודנה חברות הכנסת טלי פלסקוב, קטי שטרית וחוה אתי עטייה.

בהשקה השתתפו יו"ר הכנסת יריב לוין; השרה לשוויון חברתי וגמלאים מירב כהן; יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות ח"כ חיים כץ; מנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר ויו"ר הסתדרות הגמלאים שמואל מזרחי. הסלוגן שנבחר להוביל את השדולה הוא "הקשיש הוא נכס ולא נטל", ובמהלך השקת השדולה קיבלה פלסקוב את התואר חברת כבוד של הסתדרות הגמלאים. יו"ר הכנסת שיבח אותה ואת פועלה שהציף את נושא הבדידות במעגל החיים והפתרונות שיש למצוא למען הקשיש.

השקת שדולת הגמלאים. צילום מסך

השרה כהן סיפרה כי קראה את תכנית "אב לקשיש" שנועדה לסייע לאוכלוסייה הקשישה להתמודד עם קשיים רבים, אך נמצאת במגירה לאור אי היציבות הפוליטית. לדעתה, תוכנית "אב לקשיש" היא מורה נבוכים וכלי עבודה שבעזרתו יטופלו הבעיות של אוכלוסיית הקשישים. להכנת התכנית היו שותפים חברי "עולם הבריאות", סו"ב ורדה לבקוביץ, גבי נקבלי ואנוכי, כאשר לבקוביץ ואני השתתפנו גם בהשקת השדולה.

באשר לסוגיית הקורונה, בהשקת השדולה סוכם על מתן אפשרות לביקורים במוסדות ובתי אבות, על הכפלת מספר הבדיקות היומיות מ-12 אלף ל-24 אלף, על הבאת 2,500 עובדים זרים שלגביהם כבר נחתמו הסכמים עם שתי מדינות ועל כך שכאשר עובדים זרים שהגיעו למשפחות בקהילה והמשפחה לא יכלה לשלם את 14 ימי הבידוד להם נשלחו העובדים הזרים במלוניות, תשלם המדינה.

מבחינת הכנת קמפיין הסברה והוראות הרגעה, הוסבר כי נעשו פניות לגופים מסחריים וציבוריים דוגמת בנקים ודואר ישראל, על מנת שיעניקו שירות עד הבית וכך ימזערו את החשיפה להידבקות.

במהלך האירוע צוין כי ניתן להתקשר ל-8840* לשיחות להפגת הבדידות, כולל בימי שישי. עוד דווח למשתתפים על רפורמה בגין עקיצה כלכלית בטלפון מול מאגרי מידע, כאשר הענישה תהיה חמורה.

חברות השמה למבוגרים

השרה כהן התייחסה גם לאפשרות תעסוקה למבוגרים, והסבירה כי היא פועלת לביטול מנגנון שמבטל את קצבת הזקנה למבוגרים כאשר אלו עובדים למחייתם. לשם כך, בין היתר, הוחלט על הקמת חברות השמה למבוגרים, במטרה לצרפם למעגל העבודה.

בדיון צוינו ניצולי שואה, אשר חלק גדול מהם זקוק לסיוע, וכי נכון להיום מספר המתנדבים לסייע להם עומד על כ-5,400, אך יש צורך לגייס עוד מתנדבים. יש להזכיר כי מיזם "עולם הבריאות" דאג לחלוקת מקלות הליכה והליכונים לניצולי שואה, הכל מתרומות של אנשים טובים.

ללא צורך בפנייה

במהלך האירוע קראו המשתתפים לשינוי במבחני הביטוח הלאומי ולשינוי בגישה לקביעת זכאות לפי חוק הסיעוד. הוחלט לומר "די לבדיקות המשפילות בוועדות הרפואיות – יש לאשר זכאויות על פי מסמכים". מנכ"ל הביטוח הלאומי אישר כי יש להאמין למטופל כל עוד לא הוכח אחרת. זו בהחלט אמירה מרגשת השומרת על כבוד האדם. עוד ציין שפיגלר, כי על פי מאגר המידע שברשות הביטוח הלאומי, יינתנו זכויות לחולה ללא צורך בפנייה למימוש הזכות.

שמואל (סמי) קידר, מנכ"ל הלב – איגוד העמותות למען הזקן בישראל, דיווח על פעילות מרכזי היום וביקש לבטל את יכולת ההמרה של הגמלה לכסף. לטענתו, הקשישים מעבירים לילדיהם את הכסף לצמצום חובות, בטח בימי הקורונה, וכך לא מגיעים למרכזי היום. "התוצאה של זה היא בדידות ונפש שנפגעת", אמר.

לדברי לבקוביץ: "השקת השדולה מחממת את הלב ולפניה עוד הרבה עבודה עם אנשים טובים ורגישים. אסור למדינה ולנו האזרחים לשכוח שבזכות הקשישים אנחנו כאן".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email