דרך עיניהן: חמש סוכנות ביטוח מדברות על מעמדן של הנשים בענף

הן עשו קריירה מוצלחת בביטוח למרות שהענף נתפס עדיין כגברי, אך בטוחות כי השינוי כבר כאן - "אנחנו יותר חמות, קשובות, חרוצות, וגם יותר לוחמניות כשצריך״
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

בראיון משותף ל"ביטוח ופיננסים", 5 נשים מדברות על הצלחתן בעולם הגברי של עולם הביטוח, ועל מעמדן של הנשים בענף: רויטל כהן, 29 שנים סוכנת ביטוח, בעלת סוכנות יהלומית בבורסת היהלומים ברמת גן; איילת דן, 7 שנים סוכנת ביטוח, בעלת סוכנות איילת דן – אדוונס ביטוחים בפתח תקווה; רחל כבודי, 30 שנה בתחום, בעלת סוכנות הביטוח גלביט בירושלים; מירה פרחי, סוכנת ביטוח 30 שנה, בעלת סוכנות פרחי סוכנות לביטוח בפתח תקווה ומודיעין, ואיה מוכתר, 8 שנים בתחום הביטוח, מנהלת תיק עצמאי ושכירה במשרד של אביה אלי מוכתר, סוכנות לביטוח בחיפה.

למה מספרן של הנשים בענף הוא קטן כל כך?

רויטל: "המספר קטן משום שמקומן של הנשים כעצמאיות ומנהלות עסק בכלל הוא קטן. בקרב הלקוחות, הביטוח נתפס כמלחמה מול חברות הביטוח, לכן הלקוח רוצה פייטר שיילחם מול החברה, ונשים נתפסות פחות כפייטריות. רוב לקוחותיי הם יהלומנים ורובם המוחלט גברים. לא פעם כשדיברתי עם לקוח פוטנציאלי אמרו לי ’את יכולה לתת לי את הטלפון של הבוס שלך?‘ ועניתי להם – אני הבוס. לא האמינו שאישה מנהלת סוכנות ביטוח".

איילת: "אני שמחה מאוד שהלשכה החליטה להוסיף את התואר סו"ב שיכול להתייחס גם לגבר וגם לאישה. יש משהו מושרש בתפישה הציבורית שהמקצוע הוא גברי. אני תולה את האשמה גם בנשים. יש לי שתי עובדות ותיקות בעלות רישיון ביטוח והן מעולם לא העלו על דעתן להיות עצמאיות, הן מחשיבות עצמן כפקידות בסוכנות ביטוח. לעומת זאת, יש לי גם שתי עובדות צעירות שאחת מהן בפירוש מתכוונת להפוך לסוכנת עצמאית".

מירה: "יש הרבה סוכנות שלא מגיעות ללשכה ולא עושים מספיק כדי לצרף אותן ולקדם אותן. עם זאת, זה נכון שענף הביטוח נתפס כגברי, ועלינו לדאוג לכך שהאמירה הנשית תישמע בו. זה לא שאנחנו לא מבינות טקסט שכתוב בלשון זכר – אנחנו נאורות, דעתניות ושכלתניות, אבל מדובר בעניין עקרוני".

מה נדרש מכן כנשים סוכנות בעולם גברי?

רויטל: "מקצוע סוכן הביטוח נתפס באופן מושרש כגברי, משום שבעבר היה נהוג לגייס לקוחות מדלת לדלת ולנשים יותר קשה לדפוק על דלת עלומה. אני לא דפקתי על דלתות. התחלתי את הקריירה שלי בביטוחים עסקיים בתחום ביטוחי מנהלים ופנסיה, את אלה עושים במשרד ולא בבית. לאחר שצברתי מוניטין גם באו אלי לקוחות לביטוחי פרט".

רחל: "בתחילת דרכי היה לי ממש חשוב להצניע את היותי אישה. הייתי מאוד מיליטנטית וסמכותית כדי שיקשיבו לי. גבר היה יכול לספר בדיחה וכולם היו מקשיבים לו. אבל לנו הנשים יש יתרון מבחינת התקשורת הבינאישית – אנחנו יותר חמות, קשובות, חרוצות, וגם יותר לוחמניות כשצריך. כשלקוח שלי מגיש תביעה אני הופכת ללביאה, וכך גם סוכנות אחרות. כי אנחנו רוצות להוכיח את עצמנו – גברים לא מתאבדים על לקוחות כמונו".

אתן מרגישות שיש שינוי בשטח?

איה: "יש כבר שינוי, ואני מאמינה שמספר סוכנות הביטוח העצמאיות יוכפל בתוך 5 שנים. החשיבה של 'הגבר הוא המפרנס' ו'האשה אחראית על גידול הילדים' כבר די מאחורינו. לא פעם אומרים לי גברים כשאני מדברת אתם על ביטוחי בריאות או חיים – 'דברי עם אשתי. היא יודעת הכי טוב'".

מירה: "היום יש נשים בתפקידים הכי בכירים בעולם הביטוח והפיננסים, כמו הממונה על הביטוח, המפקחת על הבנקים, הנגידה, מנהלות בנקים ומנכ"ליות של חברות ביטוח. הרבה נשים נכנסו לתפקידי מפתח בחברות הביטוח – יש היום הרבה יותר מפקחות בענף, הרבה יותר מנהלות שיווק ומנהלות אגפים, ואת עולם הרפרנטים כבשו נשים".

איך נראה עתיד הנשים בענף הביטוח?

איילת: ”אני מאמינה שיותר ויותר נשים ייכנסו לתחום וינפצו את תקרת הזכוכית. אני אומרת לנשים – גדלו עור של פיל. לא לפחד להעז, ואז תגיע גם ההצלחה".

רחל: "רק בשלוש השנים האחרונות יש כנס נשים בביטוח, שעוסק ונותן במה למה שנשים צריכות בתחום הזה. צריך לקדם ולהאדיר את הכנס החשוב הזה, שממנו יוצאות הנשים מחוזקות, מתלהבות ומעודדות, להשקיע בפרסום המקצוע שהיום גם יכול להיות תואר אקדמי שימשוך נשים שרוצות קריירה. תתקדמי – אל תסתפקי בלהיות ראש לשכה של גבר, תהיי את המנהלת".

איה: "אנחנו עם מיוחד במינו וחזק. אסור לזלזל בכוח הנשי, ובעוד כמה שנים הדברים בשטח ייראו אחרת לגמרי".


מימין: רויטל כהן, רחל כבודי, איילת דן, מירה פרחי ואיה מוכתר

עליה של 50% במספר הנשים בלשכה

בהמשך לכנס הנשים אומרת סו"ב שוש כהן־גנון כי "בשלוש השנים האחרונות בקדנציה הגדלנו את מספר הסוכנות בלשכה ב־50%, מכ־500 נשים באמצע 2014 ל־745 כיום. אני פועלת ומעודדת נשים להיכנס לפעילות בוועדות הלשכה, ואכן בקדנציה זו יש הרבה יותר נשים פעילות במחוזות בסניפים ובוועדות. אני קוראת לנשים שרוצות לקחת חלק בפעילויות השונות לפנות אלי".
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email