ד"ר נאוה ניב-סרודיו: "בשנה האחרונה נוצר בלגן בתחום הבריאות"

מנהלת אגף הבריאות באיילון בריאיון מיוחד לראש השנה: ”לפחות בתחום ביטוחי הבריאות, הממונה די מיצתה את המהפכות״
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

השנה האחרונה תיזכר כאחת השנים המהפכניות בתחום ביטוחי הבריאות. את המהפכות יזמה הממונה על אגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון במשרד האוצר, דורית סלינגר. ד“ר נאוה ניב סרודיו, מנהלת אגף הבריאות בחברת איילון ביטוח, מספרת בריאיון מיוחד על האתגרים שיצרו החלטות אלו ומה צפוי בשנה הבאה.

אחד המהלכים הבולטים של הממונה בשנה האחרונה היה הנהגת הפוליסה האחידה בתחום הניתוחים בביטוחי הבריאות. חברות הביטוח ניסו להילחם בה, אך ללא הצלחה. ”בהתחלה היה בלגן – הציבור, חברות הביטוח וסוכני הביטוח היו בהלם“, מתארת ניב סרודיו. ”אבל לאט לאט נכנסנו כולנו לתלם והשתחררנו מההלם. בחודשיים האחרונים כבר יש מכירות יפות של הפוליסות האחידות. כמובן שהציבור רוכש, לצד הפוליסות האחידות, את התוספות של השתלות וניתוחים בחו“ל, טיפולים אמבולטוריים ומחלות קשות“.

ואיך מסתדרים עם ביטול כתבי השירות בתחום הבריאות? 

”מה שבוטל בוטל, כמו ביקור רופא. אבל את כתבי השירות בתחום הרפואה המשלימה השאירו בסופו של דבר. כתבי השירות בתחום הבריאות הם לא קריטיים. מה שכן היה משמעותי והוסיף לכאוס היה חוק ההסדרים (רופאים בהסדר), שנכנס לתוקף ב־1 ביולי השנה, לפיו מותר למבוטח להשתמש במנתחים, או בייעוץ מרופאים, הרשומים ברשימת ההסדר בלבד, אחרת לא יקבלו החזר. זה חל גם על שירותי השב“ן (ביטוחים משלימים. ר.מ.) של קופות החולים אותם מספקות חברות ביטוח. אנחנו באיילון לא חויבנו ברשימת רופאים בהסדר, כי אנחנו חברה קטנה. אבל בשוק נוצר בלגן גדול, והיו הרבה מבוטחים שנפלו בין הכיסאות“. ”בנוסף, הבטיחו 800 מיליון שקל לקופות החולים ובתי החולים לטובת קיצור תורים לבדיקות וניתוחים; הכסף עדיין לא עבר, ובינתיים התורים ארוכים יותר מתמיד“.

ד״ר ניב־סרודיו. מאחלת שהמדינה לא תפגע במערכת הבריאות הפרטית
ד״ר ניב־סרודיו. מאחלת שהמדינה לא תפגע במערכת הבריאות הפרטית

מה את מאחלת למערכת הבריאות לשנה הבאה? 

”שהמדינה תקצה יותר משאבים לטובת המערכת הציבורית, ושלא תפגע במערכת הבריאות הפרטית. הרפואה הפרטית מביאה לקידום הרפואה הציבורית. המחלקות הכי מקצועיות והכי טובות במערכת הציבורית הן המחלקות הכירורגיות, כי הן מתחרות ברפואה הפרטית. איך נראים חדרי המיון והמחלקות הפנימיות בבתי החולים? זוועה. ציוד מיושן, אין פרטיות, מגעיל. למה זה כך? כי בתחומים אלה מערכת הבריאות הציבורית היא מונופול, אם הייתה להם תחרות בתחומים האלה, אני מאמינה שהם היו נראים הרבה יותר טוב.

מי ירצה להקים חדרי מיון ומחלקות פנימיות ברפואה פרטית? 

”ברור שהרפואה הפרטית לא תעסוק בזה כי זה לא מספיק רווחי. אבל הנקודה שאני מנסה להדגיש היא, שהיכן שיש תחרות, כמו בכירורגיה, מול הרפואה הפרטית, גם הרפואה הציבורית פורחת בו“.

השנה היו לכם מטחים של 174 חוזרים וטיוטות מהמפקחת. מה צפוי בשנה הקרובה מהכיוון שלה? 

”לדעתי, לפחות בתחום ביטוחי הבריאות, היא די מיצתה את המהפכות. אני מאמינה שתהיה לנו שנה שקטה בתחום הזה מהכיוון שלה“.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email