האם הסתיים המשבר בשוק ההון?

סו"ב תדהר סאטובי מסביר על התיקון הטכני הקרב ועל משנה הזהירות בה יש לנקוט בתקופה זאת; וגם: כיצד מגייסים סכום של עשרה מיליון שקלים בפיננסים בשנה?
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

במאמר שפרסמתי לפני כשנה (בשם "שוק ההון לאן?") טענתי כי אנו לקראת משבר, אולם תיקון הינו רק עניין של זמן, וכי יש לנקוט במשנה זהירות בתקופה הזאת, בעת התאמה של מוצר פנסיוני על ידי הקטנת חשיפה למניות. הנחת העבודה שלי הגיעה ממחקר שערכתי בעבר ולא מתוך ניסיון לנבא את העתיד, זאת משום שגם בשווקים מתקיימת מחזוריות, ותיקונים טכניים הינם דבר טבעי המתרחש אחת לעשור.

בשנים 1993, 2000, 2008 ובחודש נובמבר 2018 – השווקים הגיבו בירידות חדות ותוך כמה חודשים מחקו את כל העליות של שנת 2018 , ואף נרשמה ירידה רצופה של למעלה מ־15% ברוב המדדים המובילים בעולם.

סו"ב סאטובי | צילום: באדיבות המצולם

הנתונים הנ"ל מוצדקים אך היוו רק טריגר ועתה הגיע זמן התיקון – כך מתנהלים השווקים למעלה מ־400 שנה. אם נבחן משברים קודמים ניווכח כי תיקונים טכניים אינם מסתיימים בבת אחת ולא בגל עליות רצוף המתקן מיידית את הגל היורד.

חיתוכי פיבונצ'י

פיבונצ'י היה מתמטיקאי דגול שחי באיטליה לפני 800 שנה. את השכלתו רכש מפיזיקאים ומתמטיקאים אשר במסעות המחקר שלהם רכשו את הידע מההודים והמצרים, וכן מגדולי המדע דאז, אברהם בן עזרא, הרמב"ם ואחרים. הוא השתייך לאצולה האיטלקית ובשל מחקר פורץ דרך של מדידת סדרות מספרים שקיבלו את הכינוי: "סדרת פיבונצ'י", זכה לפרסום גדול.

האיטלקי חקר, מדד ומצא כי כל דבר נשען על יחס מסוים שנקרא "יחס הזהב" – הוא היחס הקיים בסדרות חשבוניות בין מספרים עוקבים, בין רוחב מלבן לאורכו, בין תהליכים של רבייה בטבע שבסופו התוצאה הינה 1:1.61. היחס הזה קיים גם במבנים עתיקים כגון הפירמידות במצרים ובימינו נשען על זה אף הרוחב והאורך של כרטיסי האשראי.

לימים, סדרת המדידות הראתה כי גם בתהליכים כלכליים התיקונים נעים בטווח הסדרה בין: 1:1.61. גל עולה או גל יורד מתקנים בטווחים הללו ורק בסיומם מתחילה סדרה חדשה. אם נשליך את השיטה על התיקון האחרון כלפי מעלה בשוק, נראה שהוא חלק מתהליך, וכל עוד השוק לא חזר להיות מעל ה־61% של התיקון מטה הוא טרם הסתיים. לכן, הנחת העבודה היא כי גם בתקופה הקרובה עלינו לנקוט במשנה זהירות.

הדרך לגיוס עשרה מיליון שקלים בפיננסים – כיצד מבצעים זאת?

לנוכח הרגולציה המאיימת כיום על עתידנו במכירות סיכונים – האלטרנטיבה היא יצירת הכנסה נוספת בדמות בניית תיק פיננסי יציב כמשענת לתיק הקיים. כחבר הוועדה לפיננסיים אני דוגל בשיטה של קביעת יעדים: יומי, שבועי, חודשי. רק על ידי תכנית מובנית ניתן לבנות חלופה למשבר הקיים.

בכל כנס והרצאה שאני עורך לסוכנים אני מסביר כי זאת השעה של בניית תיק פיננסי חזק שיהווה עוגן בכל משרד סוכן. בנוסף, גם לעוסקים בביטוח אלמנטרי או סיכונים, יש צורך לייצר פניה ובדיקה של תכניות החיסכון של כל לקוח ולקוח.

אופן הביצוע לגיוס הכספים מתבצע כך. תחילה מבצעים פנייה למינימום חמישה לקוחות כל שבוע, עורכים מסלקה עבורם ומבררים את מצב החסכונות שלהם בבנקים תוך השוואה אל מול מוצרים חכמים הקיימים בביטוח קרי: גמל להשקעה, תיקון 190 וכדומה.

לפגישה יש להגיע כאשר נמצאים ברשותנו דו"ח ניתוח של המסלקה ובמקביל, יכין הלקוח לפגישה את דוחות הבנק המכילים את פרטי החסכונות שברשותו. גם הוראת קבע לחיסכון עבור הילדים מתחילה בחיסכון. כמו כן, בבנק שוכבים כספים כאבן שאין לה הופכין כמו גם תכניות גמל, קרנות השתלמות, פנסיה שאין בהן פעילות או שלא מנוהלות נכון.

לנו ישנה את האלטרנטיבה הטובה ביותר להציע ללקוח ולייעל את כל חסכונותיו. אם נרשום לנו יעד של 50 אלף שקל על בסיס יומי ו־250 אלף שבועי, נגיע במהרה ליעד של מיליון חודשי ולפחות 10 מיליון שנתי, גם בניכוי חגים וחופשות.

זאת הדרך הנכונה לסוכן הביטוח להתמודד עם המכשולים החדשים שנוצרו. גם המסע הארוך ביותר מתחיל מהצעד הקטן וזהו צו־השעה. לכן, ריכשו ידע וערכו רשימות פניה ללקוחות, משום שתיק פיננסיים מהווה צלע איתנה לעתיד הסוכנים בביטוח, כמו גם לציבור.

הכותב הינו חבר ועדת פיננסים בלשכת סוכני ביטוח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email