ועדת השקעות עמיתים של הראל החליטה פה אחד להצביע נגד תנאי העסקתו של אייל לפידות, עד לאחרונה מנכ"ל הפניקס, כמנכ"ל חברת שיכון ובינוי. לאחרונה הודיעו גם גופים מוסדיים נוספים כמו בתי ההשקעות מיטב דש, פסגות ואנליסט על התנגדותם בנושא.
חבילת התגמול ללפידות כוללת שכר בעלות של 4 מיליון שקל בשנה, מענק חתימה של 2 מיליון שקל, מענק שנתי של עד 4 מיליון שקל וגולת הכותרת – חבילת אופציות בשווי של 65 מיליון שקל הניתנות למימוש ב־5% ממניות שיכון ובינוי – ובסך הכל מדובר בעלות תגמול שנתית של כ־21 מיליון שקל, ללא מענק החתימה.

הראל מחזיקה כ־5% מזכויות ההצבעה בשיכון ובינוי, כ־10% מקולות המיעוט שיכריעו את ההצבעה על תנאי העסקת לפידות שלה נדרש רוב של 50% מבעלי מניות המיעוט. בתי ההשקעות מחזיקים באחוזים בודדים נוספים מקולות המיעוט. כמו כן, החליטה הוועדה של הראל פה אחד להצביע נגד תנאי העסקתו של יו"ר שיכון ובינוי תמיר כהן ונגד תנאי פרישתו של המנכ"ל היוצא משה לחמני. מדובר בהסכמי תגמול בהיקף של עשרות מיליוני שקלים נוספים.
בתחילת שבוע הבא אמורה להתכנס אסיפת בעלי המניות של שיכון ובינוי כדי לאשר את תנאי ההעסקה של המנכ"ל הנכנס אייל לפידות, של תמיר כהן, ואת תנאי הפרישה של משה לחמני. מנורה מבטחים טרם הודיעה מה עמדתה בנושא.