חברת כלל ביטוח דיווחה בתחילת השבוע כי היא מנהלת מגעים מקדמיים עם המנכ"ל, איזי כהן, לגבי המשך העסקתו בחברה. החוזה של כהן, שהחל לכהן כמנכ"ל בסוף 2012, מסתיים בסוף אוקטובר 2017.
כהן מתנה את הארכת כהונתו כמנכ"ל, ככל הנראה בשנתיים נוספות, בדחיית תוקף האופציות שבידיו, שאמור לפוג בפברואר 2018. הרקע לכך הוא הדרישות של חוק שכר בכירים בתאגידים פיננסיים, שבו נקבע כי ניתן להעניק למנהלים אופציות לשלוש שנים לפחות. במקרה של כהן יידרש תמחור והענקה מחדש של האופציות, ולכך כהן מתנגד.
כהן היה בשנים האחרונות, עד להחלת חוק שכר בכירים, המשתכר הגבוה ביותר בענף הביטוח, ועלות העסקתו בשנים 2016–2013 הסתכמה ב־40 מיליון שקל. בנוסף, כהן קיבל קיבל כ־ 600 אלף אופציות, הניתנות להמרה למניות של כלל ביטוח בשלוש מנות. בעת הענקת האופציות שוויין הכלכלי הוערך ב־11 מיליון שקל, אך מאז עלה שווי המניות של כלל ביטוח (רק ב-2016 הן עלו בכ-16%). כלל ביטוח מיועדת למכירה ונראה שכהן סבור ששווי מניותיה יגדל עם העברת השליטה בה.
כהן. בתפקיד מסוף 2012 | צילום: תמר מצפי
ההחלטה על הארכת תוקף האופציות אינה בידי כלל ביטוח עצמה, אלא בידי דירקטריון החברה, בראשות דני נווה, שאחראים על המהלכים המבוצעים, ומשה טרי, הנאמן מטעם רשות שוק ההון על מניות השליטה בכלל ביטוח. ההחלטה נתונה לשיקולי הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, דורית סלינגר. עוד נודע כי כהן שכר את שירותיו של עו"ד שרון חנס שייצג אותו בדיונים מול הממונה.