האם קצין צה"ל זכאי לתגמולי ביטוח בעקבות תאונה?

הקצין יקבל 5.3 מיליון שקל מחברת הביטוח מגדל ומביטוח לאומי לאחר שנפגע בתאונה חזיתית קשה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

בית המשפט המחוזי בלוד אישר הסכם פשרה לפיו הקצין שהיה בן 23 בעת שיצא לחופשת שבת והיה מעורב בתאונת דרכים, יקבל פיצוי בסך 5.3 מיליון שקל בגין פגיעה בכושר עבודה.

נ', יליד 1990, חלם לשרת כקצין קרבי. הוא החל לעשות את דרכו במעלה שורות הצבא, סיים קורס קצינים ושירת במספר תפקידים שהאחרון שבהם היה מפקד בית הספר לנהיגה קרבית בבסיס אימונים פיקודי לכיש. נ' זכה להערכת מפקדיו, ועל אף שהיה בדרגת סגן בלבד, הוא שימש בתפקיד עם תקן לבעלי דרגת סרן.

בתאריך ה־13.7.5 יצא נ' לחופשת סוף שבוע מהבסיס. בבוקר שבין יום שישי לשבת בשעה 5:00, כששב לביתו מבילוי ארוך, היה נ' מעורב בתאונה חזיתית קשה. הוא נפגע קשה בראשו ואושפז בבית חולים כשהוא מחוסר הכרה ומורדם למשך 17 יום. מעוצמת הפגיעה ברכבו, נ' סבל מפגיעה מוחית, נפשית וקוגניטיבית חלקית, מפגיעה חלקית בשדות הראיה ובחוש הריח, מאבדן 16 שיניים ומצלקות.

נ' עבר שיקום של חודשיים וחצי בבית החולים השיקומי לוינשטיין ולאחריו שב לשירות צבאי, אולם בשל פגיעתו לא יכול היה לשוב ולמלא את תפקידו הקודם. הוא שובץ במספר תפקידים אך לבסוף החליט לוותר על השירות הצבאי ושוחרר.

באמצעות עו"ד גיל בן ארי המתמחה בתביעות נזקי גוף, הגיש נ' תביעה נגד מגדל שביטחה את הרכב בביטוח חובה. במסגרת התביעה הוא ביקש שחברת מגדל תישא במימון עלות שיקום השיניים שלו. מגדל סירבה לשאת בעלות, בטענה שהצבא הוא זה שצריך לממן את עלות טיפול השיניים כפי שהוא מממן את טיפולי השיניים לכל קציני הקבע. לאור כך, הוגשה לבית המשפט בקשה לתשלום תכוף. בית המשפט המחוזי דחה את טענת מגדל, ובפסק דין הורה לה לשלם על חשבון התביעה כ־115 אלף שקל לטיפול שיניים. בהמשך המשפט תעלה הסוגיה האם חברת הביטוח צריכה לשאת בכל ההוצאות שנגרמו לנ' כתוצאה מהתאונה?


עו"ד גיל בן ארי

600 אלף שקל מביטוח לאומי

בית המשפט מינה מספר מומחים לבדיקתו של נ' שקבעו לו נכות בשיעור של 74%, כשחלק ממנה היא נכות נוירולוגית זמנית עד לסוף שנת 2017. המחלוקת העיקרית בין הצדדים, נגעה לפגיעה בכושר ההשתכרות של נ' והאם הוא התכוון להישאר בשירות קבע או להשתחרר מצה"ל. נ' גייס לעזרתו שניים ממפקדיו, אל"מ דוד אוברמן, סגן מפקד אוגדת איו"ש, תחתיו שירת כמפקד בית ספר לנהיגה קרבית, וסא"ל יובל ביטון ששירת כמפקד בית ספר ללחימה בבסיס האימונים הפיקודי. שני הקצינים מסרו תצהירים לפיהם נ' היה קצין מצטיין ומוערך שקיבל שבחים על תפקודו, ואלמלא התאונה היה ממשיך לשרת שנים רבות בצבא.

לאחר קבלת התצהירים, החליטה מגדל שלא לנהל את התיק, ועל אף שטרם נקבעה נכות סופית בגין הפגיעה הנוירולוגית, היא הסכימה לשלם לנ' סכום בסך 3.5 מיליון שקל, מתוכם 150 אלף שקל שולמו לו במהלך התיק, 2.75 מיליון שקל נוספים כעת, ו־600 אלף שקל כתגמולי ביטוח לאומי.

כיום נ' עומד על רגליו ללא כל פגיעה אורתופדית. לדברי עו"ד בן ארי, הסכום הגבוה שניתן לו מוסבר בין היתר על ידי העובדה שממוצע השכר בצבא גבוה מאשר באזרחות ועומד על כ־26 אלף שקל לחודש. השכר הממוצע במשק עומד על כעשרת אלפים שקל בחודש. לדבריו, היתרון הבולט בתביעה נגד חברת הביטוח הוא קבלה של כל סכום הפיצויים מראש, להבדיל מקצבה חודשית נמוכה של מספר אלפי שקלים במקרה של תביעה של קצין התגמולים. בנוסף, קבלת פיצוי חד פעמי מחברת הביטוח מסירה חשש מצד הנפגע שיום אחד אולי יקבל זימון לוועדה רפואית חוזרת, שתוריד לו את אחוזי הנכות ותפגע בקצבה החודשית שלו.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email